Ами това е проблема, понеже не знам ... Относно видеата, едното го намалих от 11ГБ на 1 ГБ , а другото си беше 335 МБ .. Не знам защо гугъл толкова се бавят ... Даже минаха няколко часа.
Иначе тази година беше много шантава, понеже всичко цъфна на едно и прецъфтя наедно. Но може и да не е заради това.
Като цяло знам че е когато ще изпадат в роево ... то нали затова и снимах видеата. Освен това питам вас, понеже е профилиран форум. В гугъл трудно се намира точна информация. Няма как там да кача видеа и някой да си направи труда да ми отговори. Докато тук има такива хора.
П.С видеата мога да ги направя много по малки, обаче тогава няма да се вижда добре. Така или иначе не ги снимах добре.
Така като гледам , чак утре ще станат..
Относно горното мнение ...
https://www.bgfermer.bg/article/7559757
0 Ако върху нови основи пчелите изграждат маточници има роево настроение – семейството ще се рои.
Но въпроса е какво да се прави в този случай и в този момент ... когато градят само основите май ..
Изгледах едното видео. Според мен при ремонта на инвентара си променил диагоналите - най-вероятно на плодника. С видите за дърво, при неправилно завинтване, т.е. видата влиза под някакъв ъгъл, при пристягане, се променя ъгъла на сглобката.
Относно чашките, които виждаш, аз не мога да ги видя на видеото, според мен майката не е читава, защото и това, което успях да видя, според мен, пчелите като количество не са кой знае колко. Това пак казвам е според видяното на клипа, но на телефона ми.
Подхранваш ли, след като пишеш, че няма паша? Не съм ти чел всички мнения - пиша на прима виста
Качвам и снимка за да е по ясно ...
Иначе съм си отблелязал че от този кошер съм взел една пита с пило запечатано с пчелите, и съм стръскал пчелите от още една пита с пчели от друга пита за отводка на 24ти Април Именно по тази причина. Ами започнах да подхранвам от както сложих основите по 300 мл през ден 1:1, май не им е много достатъчно..
https://drive.google.com/file/d/1rfN...ew?usp=sharing
Тук може би около Гьоргьовден в района на Плевен близо, забелязах че младите акации и тези които са на по слънчеви места разцъфват. Много странно, тъй като се беше забавила. Там където е по-голяма гората с по- стари дървета, нямаше изгледи на цъфтеж. Тези следващите дни го дават много хубаво време и ми е интересно дали ще разцъфти повече.
Но май ще дойде баш както колегата Краз казва, от раззеленяването до цъфтежа 28 дни, та го изчислих около 18ти май. Има някои масиви/дървета които са по-напред, други по назад.
П.С - поправих го на 28 дни, печатна грешка![]()
Този пост е редактиран от kaloyanv; 09.05.2022 в 12:28.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))