Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 144 ПърваПърва ... 1927282930313979129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 1434
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Днес прегледах всички семейства и държа да кажа , че приказките ми за белтъчен глад тази година са пълни глупости .

Всички имат пило , отводките на 3-4 л.р. пити , останалите на 5-7 . От двете страни на пилото по една пита с прашец , кога са го събирали те си знаят , но е нова реколта .

Най-много пило имат кошерите които бяха на 3 корпуса и пилото в момента е на третия , същите имат и най-много пчели . Явно ще преосмисля есенното намаляване на гнездата .

Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2015
    Към сиропа забравих да кажа че добавям по принцип ментово масло 5-6мл на10 л. сироп.Можеби за това няма проблем, а иначе хидрорекса си мирише много добе на кюспе,тахан халва.

Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2015
    Преди малко гледах и не видях някаква разлика фрапантна в хранилките на тия с хидропрота и хидровитала 250-300мл.Сиропът вече е изцоцан проблем с това нямам,само дето ме е страх да не изцвъкат прелките от лакомия.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Дамяне, абе тези твоите пчели мед ли ще събират или ще го превръщат (нектара) в шоколад? Да не си станал рекламно лице на МИЛКА?

Шегичка, ще ми бъде интересно след време да пишеш за резултати, като развитие на семействата в кошерите с различни цветове, добиви и т.н.
    Предварително ти благодаря за което. Харесват ми, но ми се прияде шоколад! Изчезвам, няма да казвам къде отивам.
    Поздрави, Г. Георгиев
    Както си ги научиш - може и мляко да почнат да дават, само трябва смелчага да ги издои

Няма голямо значение цвета дали е светъл или тъмен, но тъмните се загряват повече зимно време и излизат на очистителен при по-ниски температури.
    Иначе за пчеларя има разлика в цената.
    Тъмните цветове покриват по-лесно и не се налага да се боядисват на много ръце. Цвят "Милка" покриви идеално на 2 ръце, а този "пъпеш"(жълто) след 3 ръце прозира и иска 4-та. С 1 литър цвят "Милка" се боядисват горе-долу 22 бр ДБ12 корпуса, а с "пъпеш" в най-добрия случай само 15 броя.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Днес прегледах всички семейства и държа да кажа , че приказките ми за белтъчен глад тази година са пълни глупости .

Всички имат пило , отводките на 3-4 л.р. пити , останалите на 5-7 . От двете страни на пилото по една пита с прашец , кога са го събирали те си знаят , но е нова реколта .

Най-много пило имат кошерите които бяха на 3 корпуса и пилото в момента е на третия , същите имат и най-много пчели . Явно ще преосмисля есенното намаляване на гнездата .
    При мен вече има много прашец, внасят 4-5 вида и само по цвета си личи, че е различен. (ти не си много далеч от мен)
    Сега проблема е че утре ще си търсят нов дом, а времето не е добро за отводки. Познай с тези дъждове какво ще стане.
    Само чакам добър слънчев ден и ги мятам
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Преди два дни сипах сироп в хранилките (1:1). Не ги отворих, понеже имаше доста вятър. Само се задоволих с това, да ги гледам какво правят - всички събираха усилено прашец. Вчера вятърът спря и нямаше какво да чакам... Всички семейства в дървени кошери ДБ 12 имаха около 2 рамки с пресен прашец, минимум 4 пити изцяло с пило. Силните семейства бяха успели да си приберат всичкия сироп от хранилките, а по-слабите имаха малко останал (около 1/3) в хранилките.
    Имам един кошер от полистирол - 10 рамки ДБ. Цяла зима го бях оставил с магазин под плодника. Вчера имаше 6 рамки изцяло с работническо пило. Търтеевото пило беше на приблизителна площ колкото цяла рамка (това е така и в останалите силни семейства). Беше препълнен с пчели и както вървят нещата - скоро трябва да му сложа цял корпус за градеж и току виж съм събрал мед от джанки
    Сега бързам да да направя и останалите кошери, че да ги прехвърля всички в къщички от полистирол

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    При мен вече има много прашец, внасят 4-5 вида и само по цвета си личи, че е различен. (ти не си много далеч от мен)
    Сега проблема е че утре ще си търсят нов дом, а времето не е добро за отводки. Познай с тези дъждове какво ще стане.
    Само чакам добър слънчев ден и ги мятам
    Голяма шарения и при мен . Носят някакъв червен дето не знам от какво е , питах ги , не казват

Потребител
    Регистриран
    30.01.2015
    Пчеларски район
    Обл.Монтана; общ. Лом
    Голяма шарения и при мен . Носят някакъв червен дето не знам от какво е , питах ги , не казват
    От мъртвата коприва е.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ако е бонбонено червено - и при мен много го има. Много смешен цвят и като се съберат по рамките с жълто и червено по краката приличат на кутия с бонбони

Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kopdoB Виж публикацията
    От мъртвата коприва е.
    Да в момента много я посещават. По джанките и прасковите поти няма пчели, а има едно запустяло място в с мъртвата коприва, там бучи от пчели.

Страница 29 от 144 ПърваПърва ... 1927282930313979129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •