Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 75 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 747
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Инж. Михайлов твърди, че той е бил против табелките, а инж. Матеев и Куменов са били "ЗА". Обяснявал как това нямало да мине и как няма да има нови табелки и нови изисквания. Дори се смеели на тази нова тъпотия.
    Инж. Матеев твърди, че всички са били "ЗА".
    Куменов в момента е 50/50

Я...да се разберете кой е "ЗА" и кой "ПРОТИВ", че да знаем кой е отговорен.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Питам в смисъл, че ще правя фирма по ДДС за пчелите и ако половината кошери ги прехвърля на фирмата, но си останат в сегашния ми пчелин, а и стия новите табелки знам ли ,накрая да не ям дървото :-)
    Трябва да регистрираш нов ЖО, чиито собственик ще е фирмата, иначе как ще има фирмата кошери без да има ЖО...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Инфото което имам е от преди 2 г. тоест не е актуално но при издаване на справка за земеделски производител стават недоразумения и в земеделската служба се сбръкват защото там работят с системата ИСАК а ветеринарите с ВетИС по исак те търсят по ЕГН или Булстат и ако в един Ж.О. има 100 кошера по 50 на 2 собственика излизат само 50 а в справката на ВетИС излизат всичките защото и 100 са в един обект с епизоотично значение с един собственик тоест собствеността на обекта е на един човек.

Един човек може да има много обекти но на различен адрес.
    Но инфото ми е старо сега не знам как е.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Другото което е ако сега си имаш задължения за определен период от време да подържаш определен брой кошери и ги прехвърлиш на фирмата нищо че е твоя май си в нарушание и проблем с МЗХ
    Поне така мисля.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Трябва да регистрираш нов ЖО, чиито собственик ще е фирмата, иначе как ще има фирмата кошери без да има ЖО...
    ЖО го имам като физическо лице. Не мога ли да си продам половината кошери на фирмата по ДДС и те да си останат на същото място. Защо да ги местя? Нямам задължения към бройката към министерството.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не може. Фирмат трябва да има ЖО. Заради измами преди доста години категорично забраниха двама собственици на един ЖО.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    ЖО го имам като физическо лице. Не мога ли да си продам половината кошери на фирмата по ДДС и те да си останат на същото място. Защо да ги местя? Нямам задължения към бройката към министерството.
    С ветеринарите май няма проблем и май може тях не ги инересуват програми а Ж.О. и собственика или отговорника на обекта и животните в него във връзка с заразните заболявания и държавната профилактична програма но с земеделската служба май няма да стане фокуса.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Уффф май не се изразявам правилно собственика на Ж.О. е един категорично но преди животните в обекта можеше да са например на 2 човека.Питай си официалния вет. лекар но за пари дори и директните плащания при МЗХ сигурно не става.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Това наистина се превърна в "препъникамък". Проверяващите искат ВИЗУАЛНО да се вижда ясно разделение на отделните кошери един от друг. Ако под някаква форма те разрешат в един кошер да има две семейства, то това означава, че всяка една прелка на всеки един корпус може да бъде обявена за семейство от недобросъвестни пчелари, и за това семейство ще се иска деминимис, субсидия за опрашване, субсидия за биопчеларство и т.н.

Да, от наша пчеларска гледна точка ако двете семейства са разделени с някаква табла, то това са отделни семейства, ама проверяващите НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ОТВАРЯТ ВСЕКИ ЕДИН КОШЕР и да гледат има ли табла или не, какъв е размера на отворите на тази табла, има ли майка или не и т.н. Това е и основния проблем с многосемейните кошери - властимащите НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ИМА ТАКИВА и аз не знам как можем да ги убедим, че това е необходимост.

А виновни за това са ПЧЕЛАРИТЕ-ДАЛАВЕРАДЖИИ, така че ако трябва да се сърдите на някого, то това не са МЗХ, ДФЗ или БАБХ.
    Не трябва заради няколко(може би недоказани) злоупотреби или предпоставки за такива, то с лека ръка да се зачерква дву-семейната система на отглеждане на пчелни семейства, т.е.т. повече от едно семейство в един кошер...
    ...то по същата логика, трябва да забраним банкнотите, понеже има недобросъвестни хора, които може би биха ги фолшифицирали и да преминем изцяло към електронни пари(то има вече държави по света, които са го реализирали), или пък да забраним кухненските ножове, щото някоя пчеларска съпруга, на която не й е обърнато достатъчно внимание, поради туй що на мъжа й му се налага сутрин и вечер да търчи до ОДБХ, да си актуализира промените може да го намушка, наръга и заколи с ножа...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Никой няма да забранява двусемейното. Просто тези кошери ще се броят за едносемейни когато става дума за де минимис, програми и т.н. Струва ми се че това ще нанесе някакви финансови загуби на колеги, но те ще са нищожни на общия фон. Все пак двусемейното е много слабо застъпено.

Страница 29 от 75 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •