Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 286 от 419 ПърваПърва ... 186236276284285286287288296336386 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,851 до 2,860 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Май, нещо се случва и при мен. Преди седмица сложих на повечето семейства основи за градеж. Днес, след застудяването, реших да погледна... Две от семействата са останали с по едно междурамие пчели... Майките- миналогодишни, пило- на 4 р. наредено без пропуск, акара- на минимум, никакви видими, поне за мен, следи за нещо нередно, няма умрели пчели, нито по дъното, нито пред кошерите...
    Просто пчелите за няколко дни са се "стопили" с 70-80%.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Май, нещо се случва и при мен. Преди седмица сложих на повечето семейства основи за градеж. Днес, след застудяването, реших да погледна... Две от семействата са останали с по едно междурамие пчели... Майките- миналогодишни, пило- на 4 р. наредено без пропуск, акара- на минимум, никакви видими, поне за мен, следи за нещо нередно, няма умрели пчели, нито по дъното, нито пред кошерите...
    Други зимни жертви до момента имаш ли?
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Най-вероятно нозема серана. За максимум месец изпразва кошерите.Пчелите излитат и не се връщат.Излитат дори при снеговалеж.Няма диарични петна.Няма подмор по дъното и пред кошера.Не знам да има и лечение.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Странно е, ако е церана не вярвам да иззимеят. Ако е пръскане, няма да излезнат такъв процент. Ако са започнали майките късно да сасят и от там се е получило този срив или е напрупване от 3те. Дано се оправят!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Други зимни жертви до момента имаш ли?
    Не, нямам други жертви.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Странно е, ако е церана не вярвам да иззимеят. Ако е пръскане, няма да излезнат такъв процент. Ако са започнали майките късно да сасят и от там се е получило този срив или е напрупване от 3те. Дано се оправят!
    Май съм на път да ги унищожа и да обеззаразя кошерите. И да се оправят, ще отнеме много време. Не съм попадал в такава ситуация до сега, но две слаби семейства сега, с тях и без тях...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Май съм на път да ги унищожа и да обеззаразя кошерите. И да се оправят, ще отнеме много време. Не съм попадал в такава ситуация до сега, но две слаби семейства сега, с тях и без тях...
    Щом са само 2 кошера, ще ги оправиш лесно. Това време се ***** много с пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Любопитство надделя и се отказах от радикалните мерки. Премахнах питите с пило, които не покриват и ги подхраних... Ще видим...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вчера махнах мравчената киселина защото ще е студено тези дни и при мен видях нещо подобно. 3 кошера са паднали на половина за дни, силни кошери изградили по 2 рамки, смяайте каква сила е това, сега са паднали на 5 рамки пчели. Беше лошо времето и само махнах капачката с МК та не съм ги преглеждал. Много се пръска тази седмица а в кошерите е имало може би много летяща пчела и са ходили на грешното място.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Нещо нямат мерак да отглеждат и търтеи. Търтеевите килийки по питите са запълнени с мед, а на СР има пило, колкото капачка от буркан, а съседната външна осеменена. Това за по-силните.

Страница 286 от 419 ПърваПърва ... 186236276284285286287288296336386 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 3 гост (и))

1. maxtop

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •