Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 31 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 305
    Наблюдател
    Регистриран
    11.01.2013
    Пише ,че се отпускат до 75 % от одобрените разходи ,какво ще каже това .И друг въпрос тази запис на заповед от фонда ли я правят и трябва ли трето лице ,като поръчител.Също това 25%самоучастие фактурите ,които искат първоначално са ,колкото неговата стойност правилно ли съм разбрал.Благодаря за отзивчивоста.

Наблюдател
    Регистриран
    11.01.2013
    Колеги ,как ви се струва идеята да се кандидатства едновремено по националната пчеларска програма и програмата за развитие на селските райони мярка 141 ,дали е възможно .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Това кредитиране на 6% лихвен процент ли е?
    Аз съм взел кошерите с овердрафт и се чудя дали няма да ми е по изгодно да взема кредитиране и да покрия оведрафта!
    Но до колкото прочетох трябва първо да се регистрирам като земеделски производител, да дам проект и тогава въз основа на проекта отпускат кредита.
    Та за това реших да изчакам тази година да се завърти колелото пък другата година ще мисля.

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Хари потър
    Пише ,че се отпускат до 75 % от одобрените разходи ,какво ще каже това .И друг въпрос тази запис на заповед от фонда ли я правят и трябва ли трето лице ,като поръчител.Също това 25%самоучастие фактурите ,които искат първоначално са ,колкото неговата стойност правилно ли съм разбрал.Благодаря за отзивчивоста.
    Редът е следният....след като си подписал по националната програма по-пчеларство...за да кандидатстваш трябва да им представиш следните документи...
    1.Договор с доставчиците(примерно за кошери)
    2.Фактура от доставчика която е на стойност 25 % от инвенстицията(примерно само за кошери)
    3.Документ от банка,че си превел парите по фактурата...(ако фактурата е с касов бон,минаваш без този документ...,но не ти го препоръчвам)
    4.Трябва да си направиш сметка в тяхна полза...Искат ти удостоверението,че я имаш в РА(Най-евтино е да си направиш тази сметка в Прокредит,там нямаш такси за тази сметка,а и знаят за какво става дума)
    5.Записната заповед,се прави от фонда,искат ти един човек за който няма никакви изисквания,важното е да си напише данните...
    6.Трябва да си вземеш платежни от банката където си направиш сметката,казвам ти го,че може да забравят да ти дадът и да се разхождаш..
    7.Попълват се и някакви образци в РА,за тях ще ти помогнат от РА
    8.Давам ти пример за това колко пари е нуждно да инвестираш...примера е за кошери..
    Инвестицията ти е 6600 лв...Толкова трябва да ти е сумата по договор с доставчика(може и по-малко да е,те гледат сумата която е записана в договора с доставчика) от тази сума като документ трябва да им представиш,че си платил 25 % от нея т.е 1650лв...това е ако в договора с доставчика сумата е 6600(ако си кандидатствал с възстановимо ДДС и човека който си намерил за доставката е регистриран по ДДС)

Изглежда малко тромаво,но е възможно ако знаеш какво ти е нуждно всичко да се получи за по-малко от час...

Дано да съм ти помогнал,ако имаш пак въпроси пиши

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m
    Това кредитиране на 6% лихвен процент ли е?
    Аз съм взел кошерите с овердрафт и се чудя дали няма да ми е по изгодно да взема кредитиране и да покрия оведрафта!
    Но до колкото прочетох трябва първо да се регистрирам като земеделски производител, да дам проект и тогава въз основа на проекта отпускат кредита.
    Та за това реших да изчакам тази година да се завърти колелото пък другата година ще мисля.
    По-думите ти разбирам,че не си регистриран замеделски...след като не си не можеш да се възползваш от това кредитиране...Процента найстина е 6,но този заем ти го отпускат само с нещо като бизнес проект...където е описано колко пари къде са вложени,искат се и документи...не можеш да отклониш и 1 лв за друг разход който е различен от това което си записъл....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не съм регистриран, след 5 дни ще си взема кошерите а след месеци пчелите и тогава ще регистрирам.
    Значи за тези няма как да стане ще си бъде с овердвафта и ще видя ако става от мене пчелар ще кандидатствам евентуално за закупуване на други кошери.

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Хари потър
    Колеги ,как ви се струва идеята да се кандидатства едновремено по националната пчеларска програма и програмата за развитие на селските райони мярка 141 ,дали е възможно .
    Малко бъркам мярките,но е възможно да се кандидатсва,проблема по-тази мярка е именно,че няма вариант да се кандидатства без наличието на 10 декъра земя който да се гледат 5 години,или 5 декъра трайки култури...В момента няма прием по тази програма...,ако се интересуваш препоръчвам ти да отидеш до ДФЗ има хора който отговарят за "европейските програми" и там могат да ти дадът подробна информация с нуждните документи...

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m
    Не съм регистриран, след 5 дни ще си взема кошерите а след месеци пчелите и тогава ще регистрирам.
    Значи за тези няма как да стане ще си бъде с овердвафта и ще видя ако става от мене пчелар ще кандидатствам евентуално за закупуване на други кошери.
    Има и друг вариант,дават кредит пак на 6%,пак с бизнес проект,но искат обеспечение от 110 % от сумата(т.е искат ипотека)....но пак трябва да си регистриран ЗП

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    2.Фактура от доставчика която е на стойност 25 % от инвенстицията(примерно само за кошери)
    3.Документ от банка,че си превел парите по фактурата...(ако фактурата е с касов бон,минаваш без този документ...,но не ти го препоръчвам)

а могат ли да направят проблем, че ми е платено капаро от 3000 за кошерите и за него вече имам фактура за авансово плащане

Наблюдател
    Регистриран
    11.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от peychev
    Редът е следният....
    Колега благодаря за изчерпателния отговор ,това наистина ми помогна да реша наложащите въпроси ,бъди здрав.

Страница 28 от 31 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •