Банда още един тъп въпрос от мене.Четох че пчелата събира мед на около 2 км от пчелина,,,,предполагам че това е в едната посока или си бъркам.
На 3 км. в едната посока за цъфнал слънчоглед със сигурност ходят.
При опити поръсени с брашно в местност в която има нива с цъфнала гречка на 8 км. в едната посока пчелите са отишли там.
Kando , С една дума не е проблем да въртя пити с пило в центрофугата . Благодаря
Благодаря за отговорите.Цял ден обикалям по трънаците за да видя горе долу каква паша има около къщата на баба ми.Ябълките са може би 2000 дървета,Череши около 1000 сливи круши също доста.За жалост акацията е около 100 дървета,слънчоглед и рапица няма.Различни пущиняци и тръни доста..Дали ще има хляб за двайсетина кошера.Забравих че река Струма е наблизо тоест има доста Върби и Тополи малко Липи малко Черници също.Малка борова горичка на около 2км от къщата.Чудя се дали е удачно да по развия малко стратста си към пчелите в този раийон
Колеги и аз от миналата година се занимавам с няколко кошера ,но от пчелари с много дълъг опит не съм чувала да се центофугират пити с пило .И аз съм имала такъв случай.Майката се беше качила и осеменила .До като не се излюпиха ,не пипнах питите с пило .
Преди 3 седмици направих отводки,гледам днес от там от където съм взел 3 рамки с пило заложили по 1 маточник голям.Това нормално ли е или да го премахна?
Нормално..
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))