Че на комшията, какво му пречи да чука козата? За наздравето, евала уцели десетката!
Че на комшията, какво му пречи да чука козата? За наздравето, евала уцели десетката!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Наздраве и да не се занимаваме с глупости
Само да не е от ябълковата,че после ще се мразиш...
Аз използвам захранване от компютър като Вес, всеки може да си го направи само да има елементарни познания по електротехника. Използвам цк ключ, като на него запоявам зелен и черен кабел, другото е както Вес го е обяснил. Ползвам го повече от една година. Направил съм поне 5 броя на мои приятели и до сега никакъв проблем. Така че ви го препоръчвам. Мисля че повечето от вас имат стари компютри, така че ще ви излезе без пари. Успех на всички!
Взех старото българско зарядно за акумулатори със селенов изправител. На 12 V лепи основите за 4 - 5 секунди. Да се има предвид, че основи за пръв път пипнах преди 2 седмици, като ги купих. Даже не знам на ръка как става. Обтелване направих двойно W. Не съм улучил добре средната линия на летвите при обтелването, но пак става добре. Какво означава да "прегори" восъка, след като теловете ги пипам на ръка при лепенето, без да ми парят?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Според мен, означава че или ти са много груби ръцете- от работа. Или ти е слаб тока. А може и зарядното. А може пък, да си голям майстор- ти кажи?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
За да се залепи основата е необходимо восъка да се разтопи и телта да се впие в него. Това става при температура над 62°С. За да не чувстваш парене при тази температура или тя не е толкова или имаш проблем с чувствителността. Ако температурата е ниска няма истинско залепване и това ще се разбере при първото центрофугиране.
//offtopic
Това ме накара да си спомня за един майстор, който ни учеше на бобиньорство като ученици в техникума. Кожата на пръстите му беше толкова загрубяла, че държеше с едната ръка фазата, а с другата нулата на кабел, включен към 220V и не го биеше ток.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Я ми кажете нещо за това дали ще стане http://www.tashev-galving.com/028+EMR1465
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))