Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 27 от 35 ПърваПърва ... 172526272829 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 261 до 270 от общо 346
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Че на комшията, какво му пречи да чука козата? За наздравето, евала уцели десетката!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката

Наздраве и да не се занимаваме с глупости

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Само да не е от ябълковата,че после ще се мразиш...

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Аз използвам захранване от компютър като Вес, всеки може да си го направи само да има елементарни познания по електротехника. Използвам цк ключ, като на него запоявам зелен и черен кабел, другото е както Вес го е обяснил. Ползвам го повече от една година. Направил съм поне 5 броя на мои приятели и до сега никакъв проблем. Така че ви го препоръчвам. Мисля че повечето от вас имат стари компютри, така че ще ви излезе без пари. Успех на всички!

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Леката кола ми се повреди. Извода какъв е - да си купя кон и каруца и да не се занимаваме с глупости.
    Тока вчера ми спря за 2 часа. Извода какъв е - да си купя печка на дърва и да не се занимаваме с глупости.
    Обувките ми се скъсаха. Извода какъв е - да си направя цървули и да не се занимаваме с глупости.
    Комшията изчука жена ми. Извода какъв е - да си купя коза, за да я чукам, и да не се занимаваме с глупости.
    Отровиха ми пчелите. Извода какъв е - да извадя ракията, да се напия, и да не се занимаваме с глупости.

Хайде наздраве ..... ..... и да не се занимаваме с глупости.
    Страхотна ирония.....Малко хора разсъждават,че проблемите са затова,за да се справяме с тях!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Днес пробвах със зарядно за акумулатор Райдер от по-скъпия вариант беше 60 лв преди година, с два предпазни бушона. Работата заспа, перфектно залепване за 4-5 секунди.
    Рамката ми е ДБ само с вертикално W зателване, тела е куча марка от пчеларски магазин. Който има такъв да знае че върши работа.
    Взех старото българско зарядно за акумулатори със селенов изправител. На 12 V лепи основите за 4 - 5 секунди. Да се има предвид, че основи за пръв път пипнах преди 2 седмици, като ги купих. Даже не знам на ръка как става. Обтелване направих двойно W. Не съм улучил добре средната линия на летвите при обтелването, но пак става добре. Какво означава да "прегори" восъка, след като теловете ги пипам на ръка при лепенето, без да ми парят?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Според мен, означава че или ти са много груби ръцете- от работа. Или ти е слаб тока. А може и зарядното. А може пък, да си голям майстор- ти кажи?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Взех старото българско зарядно за акумулатори със селенов изправител. На 12 V лепи основите за 4 - 5 секунди. Да се има предвид, че основи за пръв път пипнах преди 2 седмици, като ги купих. Даже не знам на ръка как става. Обтелване направих двойно W. Не съм улучил добре средната линия на летвите при обтелването, но пак става добре. Какво означава да "прегори" восъка, след като теловете ги пипам на ръка при лепенето, без да ми парят?
    За да се залепи основата е необходимо восъка да се разтопи и телта да се впие в него. Това става при температура над 62°С. За да не чувстваш парене при тази температура или тя не е толкова или имаш проблем с чувствителността. Ако температурата е ниска няма истинско залепване и това ще се разбере при първото центрофугиране.

//offtopic
    Това ме накара да си спомня за един майстор, който ни учеше на бобиньорство като ученици в техникума. Кожата на пръстите му беше толкова загрубяла, че държеше с едната ръка фазата, а с другата нулата на кабел, включен към 220V и не го биеше ток.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Я ми кажете нещо за това дали ще стане http://www.tashev-galving.com/028+EMR1465

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Краско Виж публикацията
    Я ми кажете нещо за това дали ще стане http://www.tashev-galving.com/028+EMR1465
    Определено не! Не може да даде нужния ток при тази мощност трафчето.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 27 от 35 ПърваПърва ... 172526272829 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •