Колега ,знаеш ли колко струва чувала със семе на рапицата,знаеш ли каква подготовка иска площите които ще се сеят с рапица.Знаеш ли какво тото е да вали хубав дъжд септември месец и да ти изникне нормално рапицата,и когато това стане да си направиш харакири и я разореш да ториш.Това ще ти бъде най скъпото торене.
Братовчед на жена ми е земеделец. Той ми е казвал, че го прави. Но беше преди 2-3 години и не си спомням детайли. В общи линии е длъжен да засее и даже май му казват на кои точно площи от тия дето обработва да го направи. Сега, дали трябва да е точно пък рапица или може и друго - не знам. Семената дават ли му ги, купува ли ги, не ме брига. Целта каква е, дали като сидерат или поради някаква "Еко" тъпотия, също. Но е факт, че го прави!
Спирам с ограмотяването по тема земеделие,пишете тотални глупости.Никой не ти диктува какво да сееш ,ти сам си заявяваш март какви култури си си засял и къде.
От няколко години,се отпускат пари за зел торене......
Наистина има такъв начин на действие. Това е начин на торене, това е начин за обработване на почвата. Къде е логиката? Когато се разорава в земята се вкарват същите растения каквито и ще се сеят. Почвата се насища със същите вещества, готови и обработени. В другия случай растенията служат за храна на червеите, които разрохкват почвата и допълнително я обогатяват с тор.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))