Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 269 от 683 ПърваПърва ... 169219259267268269270271279319369 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,681 до 2,690 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    На 10 дни преглед си е достатъчно да видиш , че са в роево и да не изпускаш да излезе рой. Още година две практика и четене и ще се научиш. Успех.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Дайте съвет, има 2 кошера дадан блат 10. Единия кошер пчелите са се качил и градът магазините , другия няма една печела да се е качила.Защо е станало така и какво да правя?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ако не е изпаднал в роево състояние,значи още не се развил за магазин..

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Имах едно семейство в роево състояние и имаше захранени маточници. Миналата събота отделих майката с 3 рамки запечатано пило и една с мед и перга. Днес прегледах основното семейство и маточниците са запечатани, около 10-тина са, като междувременно взех един от тях за едно от семействата ми, което е без майка. Питането ми е сега като започнат да се излюпват майките, може ли да очаквам да излезе рой? С други суми дали съм прекъснал роевото настроение на останалите в кошерите пчели? Семейството е ЛР на 2 корпуса и един магазин отгоре. На мястото на 4-те рамки, които взех поставих восъчни основи, като днес забележих, че 1-2 от тях са започнали да ги изграждат.
    Доколкото знам трябва да се оставят ограничен брой маточници - 2 примерно, но не съм сигурен, че бих могъл да взема по-добре решение от пчелите за това, кои да са те.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ако не е изпаднал в роево състояние,значи още не се развил за магазин..
    Аз онзи ден сложих по една не изградена плодникова рамка .

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Здравейте
    Понеже трябваше да мръдна един кошер на 2км. и за да не се върнат пчелите направо го мръднах на 10 километра,но снощи като го отворих веднага след преместването целия кошер почерня от пчела след 30 мин. всичко се успокой.Въпроса е дали е нормално така,и десетина дена на новото място дали ще са достатъчни преди да ги върна на уреченото място?И другия ми въпрос е мога ли да ги отворя днес да прегледам дали всичко е наред или да ги оставя още ден два да се поуспокоят и ориентират с новото място?
    Поздрави

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Здравейте
    Понеже трябваше да мръдна един кошер на 2км. и за да не се върнат пчелите направо го мръднах на 10 километра,но снощи като го отворих веднага след преместването целия кошер почерня от пчела след 30 мин. всичко се успокой.Въпроса е дали е нормално така,и десетина дена на новото място дали ще са достатъчни преди да ги върна на уреченото място?И другия ми въпрос е мога ли да ги отворя днес да прегледам дали всичко е наред или да ги оставя още ден два да се поуспокоят и ориентират с новото място?
    Поздрави
    Една вечер им е достатъчно за да се успокоят. Така че ако ги отвориш на следващия ден не би трябвало да има проблем.

Здравейте,днес като сипвах сироп видях че има мравки около хранилката .Това проблем ли е и ако е как се решава.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Здравейте,днес като сипвах сироп видях че има мравки около хранилката .Това проблем ли е и ако е как се решава.
    Не е проблем. Ще се махнат след като спреш да подхранваш. Все пак като наливаш внимавай да не разливаш.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Принципно не е проблем. Само дето, освен пчели изхранваш и мравки. Във форума има доста писано, но ако пчелните сандъци са на стойки, намажи краката им с малко грес. И още нещо - стреми се да не разливаш извън хранилките.

Страница 269 от 683 ПърваПърва ... 169219259267268269270271279319369 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 29 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 29 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •