Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 267 от 683 ПърваПърва ... 167217257265266267268269277317367 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,661 до 2,670 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Принципно си прав, но ако го сложиш над плодника печелиш време.А втория магазин ще остане да го винтилират пчелите и да зрее меда,а в долния магазин ще имат време и място да налеят нектар отново.
    А не може ли майката да се качи в магазина и да запълни с пило рамките? Когато първия магазин е с мед, той се явява като медена шапка и майката рядко преминава по нагоре. Другото положително е, че медения венец на рамките в корпуса остава 2-3 см , така се освобождава повече място за снасяне на яйца.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Технологии всякакви имам познат пчелар който върти магазините на 90 градуса слага горе 11 рамки и е супер доволен аз не съм го практикувал че сега съм с 10 рамкови а 12 ги преправям.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Кадето иска може да сложи магазина, дори и да го заварти на 180° пак става, стига да е 12 рамков.
    Сори грешка,на 90° имах в предвид. Когато прочетох коментара на колегата се усетих.

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    На мен идеята е по скоро сега в лошото време да им намеря работа да не се роят,и в същото време да направят малко рамки(инвентар),че нямам абсолютно нищо изградено първа година ми е.А за мед то като гледам времето от две седмици нямат пълен работен ден само един или два бяха такива

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    А не може ли майката да се качи в магазина и да запълни с пило рамките? Когато първия магазин е с мед, той се явява като медена шапка и майката рядко преминава по нагоре. Другото положително е, че медения венец на рамките в корпуса остава 2-3 см , така се освобождава повече място за снасяне на яйца.
    Когато семеиството е силно трябва да се кара бързо и наи малкото забавяне и влиза в бокса,разделянето на плодника от пълния магазин с празен които е само с основи ги активизира и градят бързо не е проблем че маиката че се качи и може да осемени някоя пита ,така ще има работа за всички и няма да има безработни пчели които да мислят за глупости .

К

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Кога центрофугирате плодниковите пити ,на края не сезона ли ?
    Няма правило, центрофугираш когато и ако се наложи - блокирана майката в плодника или имаш мед от рапица и тн.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Когато семеиството е силно трябва да се кара бързо и наи малкото забавяне и влиза в бокса,разделянето на плодника от пълния магазин с празен които е само с основи ги активизира и градят бързо не е проблем че маиката че се качи и може да осемени някоя пита ,така ще има работа за всички и няма да има безработни пчели които да мислят за глупости .

К
    Зависи какво целиш/планове/ с поставянето на магазина. Все пак темата е за начинаещи и те трябва да решават с кое действие какво ще постигнат.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Да питам понеже при нас вали от 10 ден и ме е страх на няма роене. Моите кошери са на 9 плодникови рамки и една преградна дъска ,ако сложа на место на дъската плоднкивова рамка да градът.Дали ще се предпазя времено от роене ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Да питам понеже при нас вали от 10 ден и ме е страх на няма роене. Моите кошери са на 9 плодникови рамки и една преградна дъска ,ако сложа на место на дъската плоднкивова рамка да градът.Дали ще се предпазя времено от роене ?
    Ако слагаш, слагай я направо в средата. Едва ли ще е достатъчно, но пак помага.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Трябва да им създадеш работа, че да не мислят за роене - отнемане на запечатано пило за отводки или подсилване на слабите семейства и слагане на основи, разрояване по Пелет - ти си избираш според ситуацията и според това какво искаш да постигнеш.
    Ако махнеш преградната и сложиш основа е добре, но това е само една рамка за градене и може да не ги спре за дълго.

Страница 267 от 683 ПърваПърва ... 167217257265266267268269277317367 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •