Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 265 от 677 ПърваПърва ... 165215255263264265266267275315365 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,641 до 2,650 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Вчера след работа отскочих до пчелина. Отворих една представителна извадка от десетина семейства и видяното определено ми хареса. Голямата суша от началото на сезона/като изкл. април/ секна. Слъчогледа, който започна да отдава при мен преди около 10 дни осезателно е понапълнил корпусите, като според мен от силните и средните семейства до няколко дни ще може да се центрофугира мед. Надявам се и преваляванията да продължат поне още ден, а защо не и два. Общо взето поради времето тази година очакванията не са кой знае какви.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Прибрах се и веднага да видя какво прави стоката
    За 7 дена по 1 магазин на 100% запечатан от кошер, и 1 магазин с нектар. Браво на тях добре са работили.
    Ровнах в 2 кошера да видя дали са блокирани майките, но при мен няма проблеми 1вия корпус с пило, 2рия мед.
    Имам още малко слънчоглед таман да напълнят и 2рия магазин.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цената на меда май ти се вижда висока, та искаш да я сваляш. Шегичка! Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Цената на меда май ти се вижда висока, та искаш да я сваляш. Шегичка! Успех!
    Моя 1 тон мед ако промени цената значи сме пропаднали.
    Да те успокоя около мен има няколко пчелина ДБ кошери и нямат никакъв мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Така годината приключи и от два големи блока слънчоглед накрая бодил и треволяци! Накой да ми каже че слънчогледа не бил модифициран ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    По 2 магазина слънчоглед. НЕМА ГО ЛАНШНИЯ МЕД. Иначе отделни бройки дадоха по 70 кила, други по 5. Жълтите майки се представиха перфектно, напук на писаниците, че трябва да се избягват жълтите окраски. Добри са, не може да им се отрече.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Вчера рано сутринта ставане рано и газ към бубите, че сърце юнашко не трае. Пристигам и си мисля какво ще е положението като ги отворя. Отварям първо двете отводки майките приети, разхождат се и осеменяват. Малко ме притеснява, че са по слабички особено едната. Интересно, че и на двете боята им е паднала. Отварям следващото семейство, клетката освободена, не виждам пресни яйца, място за снясане малко и един маточник по средата на питата, други нямаше. Хубав, голям и захренен, майката не я видях.Продължавам със следващото семейство майката освободена пресни яйца в отделни килийки.Бях ги кръстил кучетата, а сега кротки като агънца следователно доволен. С другото семейство положението същото следователно още по доволен. Та от 5 броя 4 приети. На семейството с маточника майката я придадох след 3-4 часа понеже се залисах с ровене в другите семейства,а на всички останали автоматично след махането на старата слагах новата. Ей го на Прикачен файл 7090
    Вчера направих проверка на въпросното семейство и се оказа, че маточника не е запечатен и беше изсъхнал като го махнах. Придадената майка е жива, осеменява добре и семейството е спокойно. Въртях малко рамки от плодника и изкарах едно тенекенце. Останаха 2 - 3 магазина и плодника, така, че ще капне още малко. Едно агресивно семейство му убих веднага майката, а на други 3 майки им откъснах по една антенка и ги маркирах , за да ги сменят. Началото на другата седмица ще ходя на проверка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Много засуши при мен и работата секна. Имам още слънчоглед, но няма летеж за сметка на това поилките са пълни. Ще изчакам все пак да прецъфти слънчогледа и тогава ще въртя, но ще оставя повече мед, защото ако до дни не превали ще изгори всичко.
    За сметка на лошата година се очертава още по лоша есен

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Повечето семейства са с до 1 рамка пило и много мед в плодниците.Въпросът е Кой ще отгледа зимни пчели.....Утре ще проверим какво е дереджето по Тракия...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    спокойно А
    чка до 10 дена ще направят място иде глад

Страница 265 от 677 ПърваПърва ... 165215255263264265266267275315365 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •