Нека някой ме светне защо е необходимо това китване?![]()
Нека някой ме светне защо е необходимо това китване?![]()
Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.
Китването се налага след години употреба и е много добър начин за ремонт на нацепени дъски!
Колега, тук по-скоро коментираме китването на нови кощери:
viktoroti
Здравейте! Следя темата внимателно,тъй като сега изработвам няколко 10 рамкови ДБ кошера. Колкото и да е добър материала все се налага някъде да се китоса. Та търся съвет какъв кит да използвам,а и кога. Имам предвид преди грунда или след това. Идеята ми е кошерите да са само от магазини с цел да не лепя цял плодник. Мрежесто дъно , два магазина за плодник ,магазин и т.н. Удачно ли е, или да правя цял плодник. Поздрави!!! Виктор.
П.С. А иначе си прав, че е хубаво да се ремонтират от време на време старите кошери, когато има нужда .
Няма нужда от китване!
Може и винтове да не слагаш.
Може и да не шкуриш и да се виждат следите от банцига, кошерите с ефект драскана мазила са на мода гледам.
Всичко може!
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Само едно не мога да разбера, какво не му харесвате на акрилния силикон?
Струва 2,30 лева, не се цепи като изсъхне, захлажда се лесно с шпатула, можеш да запълниш дори и най-малките цепнатини по дървото, безпроблемно се покрива от всички бой. Аз лепих с акрилен силикон два магазина за да си направя плодник, няма мърдане.
За какви китове говорите, какви дървени стърготини...
Имам кошери направени от военни съндъци и забелязах че боята наместа започва да се лющи а са на 1 год.Неможах да смъкна старата боя много добре като ги правих но ги минах с шлайф но явно не става така.Дайте съвет какво да направя че при следващите да не се получи така.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))