На пчелина положението съвсем не е такова. В събота ги попрехвърлих и там положителното е, че не трябва да ги храня. Направили са добри медови венци около пилото и запълват настрани и нагоре. За вадене на мед към момента и дума не може да става. На пчела и пило са - мн. добър 5. Виж тук в града, положението е съвсем различно, чак и аз бях приятно изненадан.
Keep Walking...
Тази година ще се продава мед сорт Захарни заводи Горна ореовица
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Днес повдигнах на няколко кошера таблите и вече има присъствие в магазините, значи има надежда за слънчогледа.
От 2рото зареждане майки вече има оплодени.
Направих някоя снимка от телефона, но духаше вятър и не излезна нищо.
Тамън са започнали да се люпят пчелите на средата.
Това е най-добрата снимка на вятър, която съм виждал!![]()
Започнах да обединявам от днес и ме изненадаха с доста мед. Аз гледам че няма много пчели в магазините и мисля че няма мед, но сега като отворих кошерите гледам всички свалили майките в 1ви корпус а 2рия изцяло мед, като на 60% запечатани питите.
Дайте съвет какво да правя, да освободя ли място на майките да снасят или да не ги закачам а само да слагам магазини на горе за слънчогледа.
Така като са блокирани майките ще има повече работнички, а това е последната паша.
Зареждай магазините. За майките долу им стига, пък и след слънчогледа имаш много време.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Ходих да гледам слънчогледа , но тази година ще закъснее. Много валя и закъсняха със саденето, премина глушината и сега няма много паша.
В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))