Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 252 от 677 ПърваПърва ... 152202242250251252253254262302352 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,511 до 2,520 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Те т`ва е положението в Видин. Това е най-слабия от 4 четирите семейства който ползвам за материал и отглеждане. От тях са дръпнати две отводки. Кошера не е отварян за последните 5-6 дена. Снимката е от трети корпус. До преди седмица майките бяха ограничени само в първи корпус. Където да бръкнеш в него всичко е пълно, а където не е - тече. От останалите - два са започнали да запечатват. Ако пашата продължи така за още 7-8 дена от тези семейства ще се дръпне по около 40 кг средно, до момента!!! Сега цъфтят аморфата, липата, каталпата и ливадата.
    Браво добре си си свършил работата, при мен няма пчели в медовите корпуси и магазини, има по малко нектар но няма пчела. Чувствително дръпнаха на зад след роевото и гладът. Всички познати са като при мен мед няма, чакаме и се надяваме на слънчогледа.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Браво добре си си свършил работата, при мен няма пчели в медовите корпуси и магазини, има по малко нектар но няма пчела. Чувствително дръпнаха на зад след роевото и гладът. Всички познати са като при мен мед няма, чакаме и се надяваме на слънчогледа.
    На пчелина положението съвсем не е такова. В събота ги попрехвърлих и там положителното е, че не трябва да ги храня. Направили са добри медови венци около пилото и запълват настрани и нагоре. За вадене на мед към момента и дума не може да става. На пчела и пило са - мн. добър 5. Виж тук в града, положението е съвсем различно, чак и аз бях приятно изненадан.
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Тази година ще се продава мед сорт Захарни заводи Горна ореовица
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Тази година ще се продава мед сорт Захарни заводи Горна ореовица
    Мед "Любекс" хахахаха

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес повдигнах на няколко кошера таблите и вече има присъствие в магазините, значи има надежда за слънчогледа.
    От 2рото зареждане майки вече има оплодени.
    Направих някоя снимка от телефона, но духаше вятър и не излезна нищо.
    Тамън са започнали да се люпят пчелите на средата.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 1.png‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Това е най-добрата снимка на вятър, която съм виждал!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Започнах да обединявам от днес и ме изненадаха с доста мед. Аз гледам че няма много пчели в магазините и мисля че няма мед, но сега като отворих кошерите гледам всички свалили майките в 1ви корпус а 2рия изцяло мед, като на 60% запечатани питите.
    Дайте съвет какво да правя, да освободя ли място на майките да снасят или да не ги закачам а само да слагам магазини на горе за слънчогледа.
    Така като са блокирани майките ще има повече работнички, а това е последната паша.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Зареждай магазините. За майките долу им стига, пък и след слънчогледа имаш много време.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Зареждай магазините. За майките долу им стига, пък и след слънчогледа имаш много време.
    Мерси, така и аз реших, но рекох да видя какво ще кажете.
    Вече след това компетентно мнение нямам съмнение.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ходих да гледам слънчогледа , но тази година ще закъснее. Много валя и закъсняха със саденето, премина глушината и сега няма много паша.

Страница 252 от 677 ПърваПърва ... 152202242250251252253254262302352 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •