Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 50 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 494
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ianev
    Гледам в сайта който си дал 240 лв за 20 кг не е малко нерентабилно да се ползва този продукт, така както апиинверта е хубав но скъп. Аз питки давам Апитом и съм доволен средно с 2 питки на семейство една началото на февруари другата в края. Прочетох че и сега по това време се давало Feedbee но аз не бих си дал парите за него с захарния сироп с малко стартовит и нямам ядове за 240 лв това 120-130 кг захар отделно ако го обърнем в сироп си е доста. Все пак всеки си знае възможностите си и сам решава какво и как да дава на семействата си
    Feedbee се явява заместител на цветния прашец, а не на захарта и меда. Поради това, сравнението с техните цени не е уместно. Уместно е сравнението на цената му с тази на цветния прашец и неговите заместители-сухо мляко, хлебна мая, обезмаслена извара, соев протеин и т.н. При тази суша, приносът на цветен прашец от пчелите е минимален и се опасявам, че няма да успеят да се подготвят за зимата. В началото на август направих една отводка. Подхранвам я със сироп, но само това не е достатъчно. Нужен е и прашец. Не съм събирал цветен прашец, а не смея да им давам такъв, закупен от други пчелари, поради опасност от пренасяне на болести.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Продукта върши работа при прашецов недостиг, но не го слагайте в сиропа. Вземат сиропа , а другото съхне по хранилките. След това пада яко чистене. Пчелите почти не го взимат при наличие и на малко прашец в природата. Става да се дава само като питка.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    Какво ще храниш? Ако имаш възможност събери още сега прашец и го давай в питките към края на февруари. Всички изброени в тази книжка заместители на прашеца не са достатъчно ефективни. Като зачетеш по подробно книжката ще разбереш.
    А може ли цветен прашец да се даде сега със сиропа, че имам кошери имат минимално количество прашец?

все още има прашец в природата, събират го сутрин до към 10 часа.Все още има цъфтящи пипер, домати, краставици и повечето зеленчуци продължават да цъфтят до края на август и началото на септември.Има и късна царевица която същи дава добър прашец, има и градински и полски цветя които дават прашец по малко.Според мен и моите наблюдения в селските райони, пчелите са по активни и по добре се развиват сега отколкото тези в градските райони.

Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов
    Какво ще храниш? Ако имаш възможност събери още сега прашец и го давай в питките към края на февруари. Всички изброени в тази книжка заместители на прашеца не са достатъчно ефективни. Като зачетеш по подробно книжката ще разбереш.
    А може ли цветен прашец да се даде сега със сиропа, че имам кошери имат минимално количество прашец?

Има прашец, не подценявайте пчелите.Просто не го виждате защото е залян с нектар.Проверете като вдигате питите срещу слънцето, тези дето прозират са с мед, а тези дето не прозират са със прашец, залят с нектар.Успех на всички, и наблюдавайте пчелите, сутрин рано.Тогава се вижда какъв е приноса в кошера.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Малко е рисково сега да им даваш мед разреден с вода. Няма да го запечатат и ще вкисне. Вариантите са два или инвертиран сироп (домашно приготвен или АПИИНВЕРТ ) или питка.

Малко е рисково сега да им даваш мед разреден с вода. Няма да го запечатат и ще вкисне. Вариантите са два или инвертиран сироп (домашно приготвен или АПИИНВЕРТ ) или питка.
    С апиинверт-а как стой въпроса сега?че едното ми семейство е що годе добре, но си мисля дали да не му дам още малко храна

Колега за каква Питка става дума, ако може поясни, че ще е от полза на доста народ.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    За "Апифонда" предполагам - твърдата форма на "Апиинверт".

Може ли сега да се слага?Не е ли по добре за по късен етап от време, примерно края на Ноември иили декември.Доста интересно, хвърлихте ме в размисли, има някаква логика която ми убягва.

Страница 25 от 50 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •