Най големите мозъци в пчеларството са на противоположни мнения за едни и същи неща обикновените пчелари не правят изключение просто ти трябва да видиш това де ти върши работа.Относно дебелината не е кой знае какво и за зимата и за лятото даже напролет тия с по-тънка предна стена по лесно ще се напечат и по-лесно облетят.Нямам идея защо е сложена прелката в ляво само мога да предполагам че е нещо от сорта на топло и студено подреждане макар че за топло би трябвало да е в страни.По мое мнение така как е в ляво есента там ще е пилото и там ще се сформира зимното кълбо и ако застуди няма да могат да отидът в страни и ще умрът от глад то и в средата пак така ама е малко по другоядче.А и в средата печелиш разстояние за превъзмогване от пчелите. Относно дъното ами подвижното дъно дава много опции и също се затвара и отвара и кога се прецени се маха имам в пред вид лятото падат и акари и други неща участва активно във въздухообмена и температурната регулация на гнездото а и за конденза също влияе от делно може да слагаш магазините под плодника в различни периоди на годината. Може много да се говори по тези въпроси.
Чичо Гошо недоскиваш и се бъркаш...Това е горен отвор на плодника нов модел.При старите няма райбер...
![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Ами те на всите са там...Само,че едно време ги правиха под наклон да не улиза удъ,а сега ги дупчат направо,,,Основната прелка е на райбера долу в средата.Дъното е с клинове а под плаката е ПДЧ
.Прореза за хранилката е на 5см от предната стена.Плаката не е сгъната правилно с цел да не отиде повече матриал и може да улиза удъ,а следователно да се заселят и Мравки...
Като се появи колегата ще видим да ли съм познал...
![]()
Така е но скоро мисля да ви накарам всите да изкарате.Иначе няма куче,няма коте,а за кокошките да не помисляте....
Скоро ще ми излезнат документите и ще почвам записване.За цената се двоумя но някъде ще е около има нема два ножа.Демек 300-400лвЗа теб знаеш и отстъпка ще направя....
![]()
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))