Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 55 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 542
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Начинаещ ли беше?Това което си го писъл има колеги дето са имат за гулеми и още не са го разбрали.
    Ти напреднал ли си или само така си мислиш?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ти напреднал ли си или само така си мислиш?
    Ами имам диплом...А и сертифакт за хуманно...Ти за хуманитарно отношение към животните имаш ли?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от stefcho034 Виж публикацията
    Благодаря!

За региона, в който ги гледам, това е дебелината на която 90 % от пчеларите тук гледат. Не е толкова за зимата, колкото за лятото. Преди мен пчеларя е гледал на тази дебелина. Мен също ме посъветваха да избера тази дебелина. Имаше опция за подвижно или неподвижно, избрах неподвижно - аз не ходя често на пчелина, че да правя нещо с тия дъна. Отделно - миналата година ми се наложи да местя кошерите и с тия подвижни дъна стана голям филм, че тръгнаха да се разместват.

Не знам защо, и на мен ми направи впечатление, че всичко е изместено в ляво. Дори отвора на таблата е в ляво. Може би като сложиш отводка и е на 4 рамки да речем, да може да се развие по-бързо ?
    Най големите мозъци в пчеларството са на противоположни мнения за едни и същи неща обикновените пчелари не правят изключение просто ти трябва да видиш това де ти върши работа.Относно дебелината не е кой знае какво и за зимата и за лятото даже напролет тия с по-тънка предна стена по лесно ще се напечат и по-лесно облетят.Нямам идея защо е сложена прелката в ляво само мога да предполагам че е нещо от сорта на топло и студено подреждане макар че за топло би трябвало да е в страни.По мое мнение така как е в ляво есента там ще е пилото и там ще се сформира зимното кълбо и ако застуди няма да могат да отидът в страни и ще умрът от глад то и в средата пак така ама е малко по другоядче.А и в средата печелиш разстояние за превъзмогване от пчелите. Относно дъното ами подвижното дъно дава много опции и също се затвара и отвара и кога се прецени се маха имам в пред вид лятото падат и акари и други неща участва активно във въздухообмена и температурната регулация на гнездото а и за конденза също влияе от делно може да слагаш магазините под плодника в различни периоди на годината. Може много да се говори по тези въпроси.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Чичо Гошо недоскиваш и се бъркаш...Това е горен отвор на плодника нов модел.При старите няма райбер...

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    Докато сме по-млади време има, после а семейство, а работа и времето е кът.
    На млади години времето го има , ама не знае как да го използва човек. След това се научава, ама пък него го няма. Като започнах с пчелите времето ми беше кът . И сега е кът.Ама мерака излезе по-силен от липсата на време.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Чичо Гошо недоскиваш и се бъркаш...Това е горен отвор на плодника нов модел.При старите няма райбер...
    Оти е у лево тоя нов модел

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ами имам диплом...А и сертифакт за хуманно...Ти за хуманитарно отношение към животните имаш ли?
    Ами виж как добре се държа с теб.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Оти е у лево тоя нов модел

Ами те на всите са там...Само,че едно време ги правиха под наклон да не улиза удъ,а сега ги дупчат направо,,,Основната прелка е на райбера долу в средата.Дъното е с клинове а под плаката е ПДЧ.Прореза за хранилката е на 5см от предната стена.Плаката не е сгъната правилно с цел да не отиде повече матриал и може да улиза удъ,а следователно да се заселят и Мравки...Като се появи колегата ще видим да ли съм познал...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ами виж как добре се държа с теб.

Така е но скоро мисля да ви накарам всите да изкарате.Иначе няма куче,няма коте,а за кокошките да не помисляте....
    Скоро ще ми излезнат документите и ще почвам записване.За цената се двоумя но някъде ще е около има нема два ножа.Демек 300-400лвЗа теб знаеш и отстъпка ще направя....

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами те на всите са там...Само,че едно време ги правиха под наклон да не улиза удъ,а сега ги дупчат направо,,,Основната прелка е на райбера долу в средата.Дъното е с клинове а под плаката е ПДЧ.Прореза за хранилката е на 5см от предната стена.Плаката не е сгъната правилно с цел да не отиде повече матриал и може да улиза удъ,а следователно да се заселят и Мравки...Като се появи колегата ще видим да ли съм познал...
    Абе Гуджо аз ти говоря за тая чудесия де е вляво по горе

Страница 25 от 55 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •