Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 240 от 677 ПърваПърва ... 140190230238239240241242250290340 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,391 до 2,400 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Да се похваля. След 20 години и аз най-после станах "пчелар". Рои ми се кошер. Дано това го видят соларис и ...
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	tumblr_static_tumblr_mc720m9wi61ri7eiio1_500[1].gif
Прегледи:      413
Размер:	972.4 KB
ID:	6766

Всичко виждам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Нямам представа. Избягал е. Но пък от останалото от семейството направих 4 отводки.
    Жалко,сега нито малко нито голямо ще черпиш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията

Всичко виждам.
    Две хубави очи, особено едното !

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията

Всичко виждам.
    С едно ще ти е трудно, вземи няколко

Име:	1463582533_l.gif
Прегледи:      397
Размер:	1.75 MB
ID:	6772
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За първи ден след рапицата пчелите работят, най накрая има някакъв принос. Днес ходих да храня, но като видях че работят се отказах. Няколко кошера не можах да ги укротя и още са в роево, какво ли не правих и не искат и това си е, в момента са по слаби от отводките на 3-4 рамки с пчели и пак залагат само маточници ама съм ги оставил да вървят където искат

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    За първи ден след рапицата пчелите работят, най накрая има някакъв принос. Днес ходих да храня, но като видях че работят се отказах. Няколко кошера не можах да ги укротя и още са в роево, какво ли не правих и не искат и това си е, в момента са по слаби от отводките на 3-4 рамки с пчели и пак залагат само маточници ама съм ги оставил да вървят където искат
    Каква паша има ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не помня, къде и кога съм чел за един метод за прекратяване на роенето. Поставя се повдигната над земята плоскост пред кошера и всички пити с пчели се изтръскват на нея. Празните пити се връщат в кошера. Майката и роевите пчели оформят рой от долната страна на тази плоскост, който се заселва в отделен кошер. Нероевите пчели се връщат в стария кошер, отглеждат си нова майка от роевите маточници, а роевото настроение се прекратява окончателно. Не съм го пробвал, защото моите пчели не искат да се роят.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Не помня, къде и кога съм чел за един метод за прекратяване на роенето. Поставя се повдигната над земята плоскост пред кошера и всички пити с пчели се изтръскват на нея. Празните пити се връщат в кошера. Майката и роевите пчели оформят рой от долната страна на тази плоскост, който се заселва в отделен кошер. Нероевите пчели се връщат в стария кошер, отглеждат си нова майка от роевите маточници, а роевото настроение се прекратява окончателно. Не съм го пробвал, защото моите пчели не искат да се роят.

Метода на Таранов.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Метода на Таранов.
    Имаше го скоро подробно описан в едно от специализираните печатни издания. Със схеми, диаграми, кое как и защо. Статията не беше лоша, но ми се видя доста трудоемък. Имам го на PDF, ако някой се интересува да пише на лично, ще му го пратя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
    Имаше го скоро подробно описан в едно от специализираните печатни издания. Със схеми, диаграми, кое как и защо. Статията не беше лоша, но ми се видя доста трудоемък. Имам го на PDF, ако някой се интересува да пише на лично, ще му го пратя.
    Щом стана дума за този метод - мисля, че ще е хубаво да се предостави файлът тук (или в друга подходяща тема) и всеки който иска да го прочете - да го изтегли.
    А иначе аз съм желаещ да го разгледам
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Страница 240 от 677 ПърваПърва ... 140190230238239240241242250290340 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •