Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 683 ПърваПърва ... 1422232425263474124524 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Не знам дали изхвърлят, но влизащите пчели са 10 пъти повече от излизащите, а и в тая суша и жега, едва ли ще изхвърлят вода.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Не знам дали изхвърлят, но влизащите пчели са 10 пъти повече от излизащите, а и в тая суша и жега, едва ли ще изхвърлят вода.
    Те не просто я изхвърлят те я ръсят пред кошера.Но мога да се хвана на бас с теб че ще се съгласиш с това,но след година две.Само си помисли кое е по лесно за пчелите да я изпаряват через вентилиране или и двете.

Автор
    Регистриран
    27.01.2012
    Toва изцяло обърна представите ми за пчеларството и доказва колко назад съм бил с материала. :D

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Те не просто я изхвърлят те я ръсят пред кошера.Но мога да се хвана на бас с теб че ще се съгласиш с това,но след година две.Само си помисли кое е по лесно за пчелите да я изпаряват через вентилиране или и двете.
    Срещал съм някъде подобна теза.

А тука какво правят ? Не винтелират . Това се случва привечер ,но дядоми ми каза че го е забелязал оня ден през деня същото и то само на единия кошер. Аз му викам абе жега им ... Ама дали? Да са охрана? Или пък някъде прочетох ,че може майката да е в близост до входа?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Spens
    Toва изцяло обърна представите ми за пчеларството и доказва колко назад съм бил с материала. :D
    Заради един дребен,незначителен детайл неси посипвай главата с пепел-всички знаем че почти нищо не знаем.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ангеле, мисля, че не вентилират. Това раздвижване и активизиране е само за десетина минути и не прилича на вентилиране.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от iris
    Ангеле, мисля, че не вентилират. Това раздвижване и активизиране е само за десетина минути и не прилича на вентилиране.
    Без вентилиране-изпаряване няма как да подържат оптималната температура в гнездото при тия жеги.Но сега вентилирането-изпаряването не се чува като при основните паши,когато се справят с доста нектар(влага)

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ангеле, аз имах предвид, че не е вентилиране активизирането им след сипване на сироп или връщане на магазините. Тези десетина минути, веднага след сипването на сиропа или връщането на магазините, в които пчелите почват да излитат от кошера и да се тълпят на прелката.
    Май различни неща коментираме?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Те си знаят най добре какво правят, а ние само си мислим че ги познаваме. И гадаем.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Страница 24 от 683 ПърваПърва ... 1422232425263474124524 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •