Благодаря колеги ще звънна да питам на каква цена ще ми продадът,че досега съм чул много добри отзиви за тях.
Благодаря колеги ще звънна да питам на каква цена ще ми продадът,че досега съм чул много добри отзиви за тях.
Toва е най-доброто, което има на пазара! А ще се окаже, че тази година ще бъде и най-евтино. Сръбските са над 4.00, гръцките - 3.20-3.50...
Aз купих Апифонда от Певен малко по-скъпо-44лв за опаковка 12.5кг, т.е. по 3.52лв/кг. Като чета състава и, съдържа захароза и вода. Механично преработена захар омесена във вид на тесто. Пудра захар на едро върви около 2.84лв/кг, а водата е още по-евтина. Като се добавят разходите за производство и доставка, цената излиза нормална, за това което получаваме. Все пак, не е препоръчително подхранването на пчелите със захар толкова рано, когато още няма приток на прашец. Ако съдим за състава на храните по написаното на опаковките, по-изгодно излиза храната Beefonda. Тя съдържа прости захари, които не изискават разграждането им от пчелите като фруктоза, декстроза и т.н. Цената и е 2.60лв/кг. Сръбските храни са по-скъпи, но пише, че съдържат витамини и микроелементи.Първоначално публикувано от vanHanegem
Не знам кои храни са гръцките, като име?
Като се има в предвид, че няма как да проверя дали всичко написано на опаковките е точно така, в крайна сметка се ориентирах към класическата храна-питка с мед и пудра захар. Ако приемем ,че съотношението захар/мед в питката е 3:1, цената и идва около 4.35лв/кг. без труда за приготвянето и. Такава питка съдържа микроелемети и витамини за пчелите.
Колеги моля Ви за съвет? Кога и как се започва с подбудителното подхранване? Имам един кошер който не си близва дори от даваният сироп. Това означава ли, че още е рано да им се дава сироп. Понеже съм начинаещ още разчитам на малко помощ от темите на форума.
Здравейте,
имам тук една книжка за храненето на медоносните пчели и чета за подхранване с мляко, брашно от зърнени и бобови култури, яйчен белтък, костна пепел, кюспе, трици, дрожди, кръв от животни, какавиди на мравки и т.н.
Въпросът ми е, към какво се добавят тези храни, към сироп или се месят питки, или под друга форма?
Какво ще храниш? Ако имаш възможност събери още сега прашец и го давай в питките към края на февруари. Всички изброени в тази книжка заместители на прашеца не са достатъчно ефективни. Като зачетеш по подробно книжката ще разбереш.
Някой може ли да сподели лични впечатления от тази хранителна добавка за пчели?
http://www.farmer.bg/26314-Valshebst...to-podhranvane
Мисля да я пробвам. Тази година времето през август се задържа много сухо и притокът на прашец е минимален. Ако някой пчелар от София има сериозен интерес към нея, бихме могли да си купим чувал от нея и да си го разделим.
Колега,valaz,
От това което прочетох в нета за "Feedbee",
разбирам , че основната съставка е соево брашно и се произвежда в Канада.Отвъд океана соя , която не е ГМО няма.
Дано да съм се заблудил аз, а не търговците умишлено да ни пробутват ГМО.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
http://to-bee.blogspot.com/2011/12/feedbee_05.html
В тази статия пише, че производителят гарантира, че продуктът FeedBee не съдържа соеви продукти и ГМО. Не мога да твърдя, дали наистина това е така.
http://makrevltd.com/feedbee-kirilov.php
http://www.bees-online.co.uk/downloa...structions.pdf
Гледам в сайта който си дал 240 лв за 20 кг не е малко нерентабилно да се ползва този продукт, така както апиинверта е хубав но скъп. Аз питки давам Апитом и съм доволен средно с 2 питки на семейство една началото на февруари другата в края. Прочетох че и сега по това време се давало Feedbee но аз не бих си дал парите за него с захарния сироп с малко стартовит и нямам ядове за 240 лв това 120-130 кг захар отделно ако го обърнем в сироп си е доста. Все пак всеки си знае възможностите си и сам решава какво и как да дава на семействата си
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))