Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 30 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 294
    Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Там от където ги взех има още 10 кошера,според теб как ще разбера кои от летящите пчели около тези 10 кошера са моите.Ако има начин ще се радвам да го науча.
    И относно закупуването.Времето не позволяваше в продължение на доста дни както и в момента да се отворят.И цената е добра.Човека продава всичко,къща,имоти и тн. заминава в чужбина затова гледа да продаде всичко по-бързо.От 25 години е пчелар,но се разболя и неможе да се грижи за тях.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Преместването на кошерите приключи на другия ден когато пчелите са излезли и са се върнали на старото си място и са влезли в 10–те кошера така че забрави за тях.Храни разширявай това е твоята работа от тук нататък.

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Благодаря Радо,остава ми само да се надявам,че повечето са останали при мене. Днеска слушам прогнозата,дават времето до 24 градуса.Ако е така мисля да видим какво става.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Всеки един относително тих и слънчев ден с температура над 12-13 градуса става за осведомителен преглед. Такива дни имаше в изобилие през последната десетдневка. И ако беше отишъл в другия двор преди обед за 1 минутка щеше да разбереш кои са твоите пчели без проблем. Щяха да блуждаят около старите места на кошерите, а не да работят нормално влизайки и излизайки спокойно в другите кошери. Горещо те съветвам скоростно да наваксаш с теорията.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ddsi Виж публикацията
    Ами честно казано,когато ги купих не можахме да ги отворим и до сега незнам вътре с какво разполагам.Надявам се по-скоро времето да се оправи за да можем да погледнем.Хладно е и ветровито.От наблюденията ми от както съм ги взел,мога със 100% сигурност да твърдя че загуби на пчели няма никакви.От първият ден блъсканицата на прелката е една и съща.Ако по това може да се съди.
    Кошер без да се прегледа не се купува. Дано не са ти пробутали слаби семейства. Може да няма майка, може всичко.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да не забравяме заболяванията !!!

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Днеска най-сетне ги отворихме и положението е следното.Става въпрос за 10 рамкови ДБ кошери.И в двата положението е едно и също.7 плодникови рамки от които 6 и от двете страни с пило около 1/3 и мед останалото.На другата мед само.Сложихме по 3 основи на кошер.Пчели има за около 6 пити да ги покрият плътно.Добре ли постъпихме като им сложихме по 3 основи или сме избързали.Един пчелар каза,че щом ги подхранвам не са проблем основите.Дали е така.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Желателно е да слагаш само по една основа до открито пило,само по време на силна паша и ако си на зор се слагат равен брой основи и изградени пити.По принцип не е желателно да се гради по време на паша за да може пчелите да са заети само с медосбора но когато увеличаваш винаги си в недостиг на изградени пити.Сега при теб е вероятно да проядат едната или двете основи и ще се наложи да ги смениш .

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Благодаря Радо,много полезни съвети ми даваш.Дано не съм оплескал нещата да ги проядат.След колко време мога да ги проверя.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Дадан–блат рамките винаги пчелите ги градят трудно дори и да ги проядат единственото което ще загубиш е 1 или 2 основи.Ако семейството е силно и с много млади пчели и храниш една рамка бива изградена за ден максимум два, аз ти препоръчвам след два дена погледни рамките и тази която е най добре изградена я напълни с сироп това става лесно с пръскачка или пулверизатор след още два/три дена тази рамка цялата трябва да е снесена от майката и слагаш до нея следваща рамка за градеж и така докато запълниш плодника.

Страница 24 от 30 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •