Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 30 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 295

Тема: Отводка

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Не му правя реклама, нито на продукта нито на дистрибуторите му, няколко човека искаха контакти...
    Безспорен факт е че самият витамин мирише на концентриран фураж, има си и съдържание - всеки си да прецени за себе си. Аз го ползвал, доволен съм от постигнатите резултати, пчелите го вземат(до сега не са ми се оплаквали от него) и ще продължа да го ползвам!!!
    Не се и съмнявам, че правиш реклама някому или че ни подвеждаш. Просто констатирах, това което споменах.
    Аз също ще си купя 5 литра за проба и ако резултати ме удоволетворяват, бих си взел още.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Аз си го поръчах предната седмица от Пловдив там разполагат със 1л разфасовка цената 30лв без доставката .Калоян е много точен и любезен обяснява много подробно.
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес отворих 3 кошера да запиша как е развитието от опита.
    Стеснения най зле, махнах всики прегради.
    Този на 1 корпус почти са го изпълнили и на5 - 6 пити с пило.
    Този на 2 копуса най добре в 2рия корпус няма почти никакъв мед 6 - 7 пити с пило и изпълнен до край с пчели. Долния корпус не съм го гледал, но предполагам има доста мед.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    И ква стана тя ? Тия дето най-малко си ги работил, най-добре. Хубаво е че вече можеш да отсяваш зърното от плявата и да вземаш правилните решения. Е, отвреме навреме де Разпечатвай смело пити. Магазини ковеш ли ?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Така е стесняване, после разширяване само се тормозят и им забавя развитието. Послушах, те и разпечатах днес по още една пита. Бях решил да преправям магазините от 12ките, ама се отказах и си поръчах 10 броя нови на елементи, ама не знам дали ще успея да ги подготвя за тази година.

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2014
    Пчеларски район
    с.Крушовица обл. Враца
    Здравейте.Ако имате желание бихте ли ми отговорили на следния въпрос: имам 16 бр. ДБ напълно развити на 7-8 рамки досега, от тях искам да извадя 11 бр. отводки ( за новите ми кошери ) как да процедирам по колко рамки да извадя от кошер и най важното Майката къде да я оставя в отводката ли или в стария кошер.Изключително съм Ви благодарен предварително!

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Аз бих процедирал по следния начин:
    Докарвам единият кошер в роево състояние, след това по 2 рамки люпещо се пило, 1 с прашец и с по 1 маточник във всеки нов кошер, живот и здраве се излюпват майки оплождат се и си готов. Успех!
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    С 1 трудно ще стане, по добре поне 3 да ги докара до роево състояние, от останалите мед да се извади

Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Има и още нещо, което не го знам и не съм го пробвал, но тази година ще си направя експеримент. Както предполагам всички знаят, восъка на пчелите се произвежда от техни жлези, разположени по коремчетата им. Пчелата после го измъква от там под формата на микроскопични люспи, формира го и го лепи където трябва и колкото трябва. Този процес обаче предполага, че пчелата може да направи същото и с чужд восък, който не е произлязъл от нейното коремче. Факт е, че дори понякога го прави - например изграждане и разрушаване на маточници. Идеята е ако ние под някаква форма придадем восък директно вътре в кошера, дали има шанс пчелите да го вземат и да го използват по предназначение. Може би трябва да е много финно настърган на ренде и оставен в хранилката. Ще се радвам, ако някой колега сподели опит в това направление. Въобще можем ли на пчелите да им дадем под някаква форма външен восък, и така да ги накараме да изградят двойно повече пити? Този въпрос живо ме интересува и мене. Аз обичам да правя експерименти, но е глупаво всеки път да тръгвам от абсолютната нула.
    Това съм го пробвал и ефекта е почти нулев (99%).Бях им сложил восък от нова разпчечатана с мед пита при това сортиран восък с най бял цвят.На следващото отваряне имаше изградена питичка от текущото количество восък в хранилката.Виж ако беше прополис вероятно щаха да го използват в самия кошер.

Межу другото по мое мнение най-доброто деление на кошер е по естествен начин т.е чрез роене.Тоя опит,който ти си направил колега е като този във фермата на Милер в Америка.Събират в кофа пчели и ги сипват в кошера.Това е все едно (според мен) да взема едно българско семейство и да ги смеся с ромско семейство (примерно).Казвам го от биологично естество..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Равносметката от опита:
    Тези кошери който бяха на 2 корпуса като медните запаси бяха в долния корпус се развиха ненормално, ония ден като ги ротирах, надградили на всякъде, 8-9 пити с пило и много пчели.
    Храних си само 4 пъти с по 200гр. сироп. Тези който ги свалях на 1 корпус и стеснения пъти, пъти по зле.

Страница 24 от 30 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •