Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 82 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 817
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А , чудесно ! Ако не си пробвал догодина пробвай задължително - един кошер в края на май не му пипаш плодника , не му слагаш ХР , ами направо корпус / магазин и нагоре . Цяло лято плодника си седи на два корпуса , пипаш го чак като дойде времето за лентите . Резултат - с по- малко труд , същия или повече мед и по-весело семейство преди зимата . И така си караш през годините и твойте 30 кг си ги имаш всяка година , ама минимум .

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Колеги дайте мнение,ЛР три и четери корпосни са ми в момента,без ХР та вапроса ми е за прелките на корпосите кога затворени ,отворени,само плодниците , само медовите или само най-долната отворена смятам че ме разбрахте?Ако са практически мненията ще се радвам ,благодаря предварително :D
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Както дойде. Няма някакво значение. Единствения проблем е когато пчелите ползват горния вход, а ти си разхвърлял корпусите- и тогава пчелите се чудят "къде ми отиде кошера".
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Мойте стоят винаги отворени 3, 4 корпуса няма значение, зима, лято няма значение. http://<a href="http://ivandespotov....2.17827522</a>

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    А , чудесно ! Ако не си пробвал догодина пробвай задължително - един кошер в края на май не му пипаш плодника , не му слагаш ХР , ами направо корпус / магазин и нагоре . Цяло лято плодника си седи на два корпуса , пипаш го чак като дойде времето за лентите . Резултат - с по- малко труд , същия или повече мед и по-весело семейство преди зимата . И така си караш през годините и твойте 30 кг си ги имаш всяка година , ама минимум .
    Да, но при нас пашата е ливадна основно, слаба, но продължителна. Ако изпраскат 2 корпуса с пило, стоковия мед ще е доста малко.
    Но, нищо не пречи да се изпробва.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Колеги дайте мнение,ЛР три и четери корпосни са ми в момента,без ХР та вапроса ми е за прелките на корпосите кога затворени ,отворени,само плодниците , само медовите или само най-долната отворена смятам че ме разбрахте?Ако са практически мненията ще се радвам ,благодаря предварително :D
    Според мен, основия вход и горните входове на плодниците трябва да са отворени - за по добра вентилация.
    Входовете на медовите корпуси и магазините - затворени. Пчелите не обичат да складират мед срещу входовете на магазините - когато са отворени.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Пчелите не обичат да складират мед срещу входовете на магазините - когато са отворени.
    От съображения за сигурност.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Благодаря на колегите за мненията ,Евгени моите всички са отворени не го споменах умишлено, да не обърквам мненията ви ,а и всеки да изскаже наблюденията си.чесно казано при мен не се е получавало така описаното от теб но има логика да ,знам за този им инстинкт
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Все пак, по-добре е пчелите да минават покрай майката, това им действа стимулиращо. Прави ми впечтление на плодника, от 100 пчели - 2-3 само ще се влязат през горния вход, всичко минава през основния.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Все пак, по-добре е пчелите да минават покрай майката, това им действа стимулиращо.
    Това им действа блокиращо. Ако всички пчели минават през горните входове, а майката е ограничена в долните, ще постъпва по-малко нектар при майката.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 24 от 82 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •