Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 64 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 632
    Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    печелбарство .... :D решил съм да гледам пчели, работя вечер имам свободно време също така и оргомен интерес ... на 18този месец ще регистрирам пчелина и ще се консултирам с доктор Тодор Атанасов от гр. Вълчи Дол м/у другото имам и платформа за 30кошера въпрос на време и да се регистрира имам и с какво да я тегля.
    С помоща на Юри Зарев от фонд земеделие ще кандидатсваме по програма за стартово подпомагане мярка 6.1
    Наясно съм с всички документи за практикуване на подвижно пчеларство НО това за другата година, сега е важно да отгледамм едни силни семейства за акацията липата и слънчогледа ,рапица няма за жалост около мен .... в двора ми съм насял ЛОФАН и ФАЦЕЛИЯ почти 500кв.м с цел облагородяване на пчелите.
    50лв кошери с пчелите стига глупости дайте да взема и аз от тях хахах платих ги близо 6 хиляди лева...
    Bobi-M9598
    идните дни ще регистрирам пчелина , после и във стопанството ще пусна заявление да ме предопреждават преди всяко пръскане и от къде реших да се занимавам с пчели ли ... ами от близо година гледам клипове и чета за пчеларстово имам и няколко книги....а и попринцип съм на мнение , че желязото се кове в огъня в движение ще се учим :D просто исках няколко мнения за това кой какви препарати използва БЛАГОДАРЯ !

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Хубаво, няма лошо питай си! Обаче, ако няколкостотин човека изкажат мнение? А, си има и много хубави теми. За желязото, Слънчо знае най- добре! Все пак нещо по въпроса ти- оксалова, нозевит, витамини. Ленти? Никога!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Костак, радвам се, че има такива хора като теб. Решил си,пресметнал си плюсове и минуси и си започнал с главата на пред. Виж да намериш наблизо пчелар от когото да се учиш/най-добрия вариант/на практика. Ленти може да използваш само чекмайт+, но ако ще имаш мед за събиране скоро ще отпаднат всякакви лекарства.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Костак, БРАВО! Съгласен съм Тарти. Според мен, вече е късно за третирания. Ползвай строителна рамка. Това за ученето в движение, е така ама................ Може да струва скъпо. Тук във форума има много писано по всички въпроси. Чети и литература. Има и вестници. Дерзай!

Поздрави, Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    Благодарско на всички.
    Ще видим доктора какво ще каже и ще ви държа в течение ако имате интерес.
    И още едно въпросче ако може , семействата са ми средно силни поне според мен от 10 рамки 6 7 са плътно покрити с пчели и от 11рамки пак 7 8 са плътно покрити с пчели,мисля да направя 3 -4 хранения със сироп и стартовит , да не вземе да ги докарам до роево състояние ако ги храня по продължително , утре ще е 3тото хранене.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Стартовита е излишен сега. Сироп може винаги. Настроението им да е предроево цяло лято- тъй ще е най- добре! Може да ползваш и Био Апис.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Давай Костак ако тръгне да се рой го цепиш на отводки ползваш маточниците и си пиукаш. Ако не влезеш в пашата с силни кошери няма мед ще правят пило а после до слънчогледа имаш време да ги дигнеш. При мен след акацията и кестените е страшен глад до слънчогледа. Обърни и внимание сега дали носят нектар а за подхранването не е крава да я презобиш

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Само уточнявам бе писал че даваш по 400гр. тоест мл. 3-4 пъти това си е съвсем нормално подбудително подхранване

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Костак тук не е темата но ти имаш възможност да го направиш (страхуваш се да не се рой и аз правих такава грешка-но баланса е тънък и страхът основателен)

Много е важно е да се посрещне пашата със силни пчелни семейства. Колкото повече пчели има в кошера, толкова повече мед се добива.

Начините за постигане на това биват няколко:

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    След акацията и кестена при глад на семействата както спомена подхранваш ли ?

Страница 24 от 64 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •