Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 91 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 901
    Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2012
    Сутрин рано и вечер късно забелязвам,че на прелките се струпват пчели/приличат на млади пчели/-около половин длан като количество.Какво означава това?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Най вероятно вентилират.

Наблюдател
    Регистриран
    17.01.2011
    Може да направиш,но е желателно да пуснеш оплодени майки за да може да не осакатяваш отводката с много пити.Не знам времето при вас какво е но тук в Плевен го дават да вали още 10 дни,за това слагай и сироп ако е лошо времето.Ако искаш да станат за слънчогледа.Не че е малко времето

Потребител
    Регистриран
    01.03.2012
    ,,, Погледна ги опитен пчелар и той ми каза че са свещеви , аз до сега не бях виждал на живо и ги оприличавах на такива по исчетеното и гледаното в нета и книгите.Позволих си и да разделя кошера на две равни отводки ,въпреки че съм чел че свещивите майки не са добри ,но приятел пчелар каза че се случвало често при него да излизат добри майки . Грешка ли е според вас колеги ,ако мога да се нарека вече ваш колега

Наблюдател
    Регистриран
    23.04.2011
    Пчеларски район
    тунджа
    Благодаря колеги... ще ги изчалкам малко да се развият и ще помисля пак по вьпроса)) Поздрави ...

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Може ли малко помощ- на снимката по- долу това дали е маточник?

А на тази снимка дали е свищев маточник?

Снимките са от два различни кошера. И в двата това бяха единствените по особено образования, които видях. А до колкото знам при залагането на маточници се слагат по няколко.. В първия кошер със сигурност видях майката. Във втория със "сивщевия маточник ми се стори, че я видях и падна след това от рамката, та не съм 100% сигурен.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    На втората снимка има доста пресни яйца така,че НЕможе да се мисли за свищеви маточник.По скоро самосмяна.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    На втората снимка има доста пресни яйца така,че НЕможе да се мисли за свищеви маточник.По скоро самосмяна.
    А, какво да правя в този случай? Да ги оставя да я сменят ли? Принципно майката е от миналата година.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Потребител
    Регистриран
    12.01.2012
    На снимката с пресните яйца са направили глух маточник (правят на почти всяка пита, за всеки случай) и в него няма снесено яйце. Ако все пак искаш да си сигурен, обърни питата така, че да надникнеш в него и ще видиш дали има захранена мака, но според мен, нямаш грижи за този кошер по отношение на майката. Вижда ми се, че редовно е снесла където е възможно, веднага след като е била изградена питата.

Наблюдател
    Регистриран
    12.01.2011
    Колеги моля за съвет.Аз съм от северна България за да бъда по точен от Велико Търново. Тук при нас дъжда не спира,не мога да си отворя кошерите за да видя какво е положението.Имам притеснение да не се роят .Преди 2 седмици ги отварях,но не бяха напълнили магазините.Възможно ли е от това бездействие да започнат да си"мислят за глупости" тоест да се роят ?

Страница 24 от 91 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •