Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 231 от 677 ПърваПърва ... 131181221229230231232233241281331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,301 до 2,310 от общо 6768
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Те тука хич не си прав .Ще го извърти и пак трябва да им го върне –меда,защото не е готов .Разковничето е другаде .Впрочем ,чета твоите постове редовно .
    Е ще го върне по-късно когато има нужда а между временно ще освободи място за трупане на нектар и няма дам у задръстват плодника, поне така си мисля аз. Не претендирам за меродавност абсолютна. отплеснахме я много темата относно роенето

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Един кошер станал търтовка при наличие на майка, за първи път виждам такова нещо, но имаше и маточник за това го оставих да видя какво ще стане.
    Ники, пиши я търтовка .Същата ситуация при 2 с–ва .Майките дефилират по питите като Наоми Кембъл на подиума .Също по 1 запечатан маточник .Успокоих се .И след 15 –на дена какво да видя –в килийките по 2–3 яйца .Пръснах питите по другите .Пък може и да си късметлия .

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Е ще го върне по-късно когато има нужда
    Вече вкиснат .На третия ден вече понамирисва на кисело .А .........за роенето ! Ами, това е природен феномен който ние ,хората, няма да разгадаем.Имал съм случаи ,отводки на 4 или 5 рамки да се роят ,а 12 –ци ,като ги отвориш да извират и да правят брада на 2/3 по корпуса и не се роят .Така че, не ме вълнува този въпрос .Дори в момента искам да имам налични роеви маточници ,че кориандъра е далече .А няма и един за илач .К,во да се прави ,някои искат ,други– не .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Вече вкиснат .На третия ден вече понамирисва на кисело .А .........за роенето ! Ами, това е природен феномен който ние ,хората, няма да разгадаем.Имал съм случаи ,отводки на 4 или 5 рамки да се роят ,а 12 –ци ,като ги отвориш да извират и да правят брада на 2/3 по корпуса и не се роят .Така че, не ме вълнува този въпрос .Дори в момента искам да имам налични роеви маточници ,че кориандъра е далече .А няма и един за илач .К,во да се прави ,някои искат ,други– не .
    Прав си в момента моите също правят брада, а не се роят. Забелязвам, че се формира по време на облета, а после се прибират.Относно брадата съм забелязал, че колкото повече нектар е внесен е по голяма странна зависимост, върху която умувам в момента.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Минах всичките кошери и вече може доволно да си налея една ракия и не само. Един кошер станал търтовка при наличие на майка, за първи път виждам такова нещо, но имаше и маточник за това го оставих да видя какво ще стане. След няколко дена ще направя контрола да видя кой е спрял с роевото и кой продължава. На който не му е минал мерака го стръсквам на земята и изрязвам маточниците. Един рояк се опита да ми се изплъзне под носа, но не успя.
    Преди 2-3 години пролетта и при мен имаше случай при който в семейството имаше само търтиево пило при наличие на майка. Обяснявам си го с това, че на същата бяха свършили оплодените яйца или се бе повредила през зимата /настинала/. Пробвах да придам пита с открито пило, но не помогна. Затвориха го с работническо пило и имаше 1-2 маточника, които при следващото отваряне, липсваха. Кошера се оправи след като помогнах на тази майка да си отиде и я замених с друга.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази майка ми е любимката, тънка и много дълга, много ми харесва. Пролетта стартира добре, но сега нещо се е повредила. Вчера и направих масаж на корема не че ще помогне. Маточника е много хубав ако не стане нищо има отводки в изобилие. Днес се наспах като хората и сега отивам на пчелина да топя строителните, че ако престоят започват да миришат. Като стана на въпрос, как топите тези рамки, защото аз ги слагам в казана, но е много несгодно и трябва да си направя някаква хубава топилка.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Тази майка ми е любимката, тънка и много дълга, много ми харесва. Пролетта стартира добре, но сега нещо се е повредила. Вчера и направих масаж на корема не че ще помогне. Маточника е много хубав ако не стане нищо има отводки в изобилие. Днес се наспах като хората и сега отивам на пчелина да топя строителните, че ако престоят започват да миришат. Като стана на въпрос, как топите тези рамки, защото аз ги слагам в казана, но е много несгодно и трябва да си направя някаква хубава топилка.
    Това с масажа и аз го пробвах, но не й помогна. Според мен, ако не я махнеш от семейството вероятността да го оправиш граничи с нула. Дори да нямаш готова с която да я замениш, прежали и я махни. След това може да опиташ да дадеш на семейството две пити с открито и закрито пило и някой маточник на тях. Важното е да се опиташ да го оправиш. Няма какво да загубиш, може са да спечелиш - опит. Другото е лесно...
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Това с масажа и аз го пробвах, но не й помогна. Според мен, ако не я махнеш от семейството вероятността да го оправиш граничи с нула. Дори да нямаш готова с която да я замениш, прежали и я махни. След това може да опиташ да дадеш на семейството две пити с открито и закрито пило и някой маточник на тях. Важното е да се опиташ да го оправиш. Няма какво да загубиш, може са да спечелиш - опит. Другото е лесно...
    Това семейство щом е станало търтовка няма да си играя да го оправям а и вече е заслабнало. След 20 дена като ми се оплоди някоя майка от отводките я слагам на неговото място и готово. А междувеременно ако стане нещо добре дошло.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Ако знаеш кокошките как обичат запечатано пило
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Ако знаеш кокошките как обичат запечатано пило
    Днес претопих 40 строителни рамки, но нямам кокошки.
    Едно човалче с търтей се напълни.

Страница 231 от 677 ПърваПърва ... 131181221229230231232233241281331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •