Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 683 ПърваПърва ... 1321222324253373123523 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 6828
    И при мен така става при някои кошери,отначало и аз мислех,че е кражба,но после разбрах,че явно се "радват":D

Еуфория от новото находище на храна.

Точно така. Сложил си им масата и са готови за купон :D :D
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    И при мен се получи същото, час след като им сипах сироп, някои от кошерите полудяха, уплаших се да не съм предизвикал нападение. Но след 10-15 мин се успокоиха нещата. Но наистина масово започнаха да се връщат пчелите и да навлизат в кошера си, нямаше бой, явно някой им е казал, че в кошера си имат храна, да се прибират и да не се изтощават в тая суша. Но това е ако се хранят през деня, аз го направих сутринта. Повече няма да си павя такива експерименти, трябва в този период на безпашие, само привечер да се подхранва, и то толкова, че да може да се прибере през нощта.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Но това е ако се хранят през деня, аз го направих сутринта. Повече няма да си павя такива експерименти, трябва в този период на безпашие, само привечер да се подхранва, и то толкова, че да може да се прибере през нощта.[/quote]

Колега,няма никакъв проблем да се налива сутрин,но рано сутрин!Температурите привечер са много по високи от рано сутрин/по изгрев/.Пчелите са много по-активни привечер.Зависи и колко сироп наливаш,някой помага ли ти и т.н.Когато не се разлива и хранилките се затварят нормално-проблема е никакъв!
    1000 пчелари - 1000 технологии

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз налях още в 8.30 сутринта, 250 грама в хранилка, апиинверт, не мирише на нищо. Към 10 часа започна веселото настроение.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Към 10 часа започна веселото настроение.
    Изхвърлят излишната вода от сиропа.

Автор
    Регистриран
    27.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Към 10 часа започна веселото настроение.
    Изхвърлят излишната вода от сиропа.
    Това сериозно ли го мислиш колега?За това ли се активират при сипване на сиропи? Мисля че колегите по-горе достатъчно добре са обяснили причината sadsmile;

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Да сериозно го мисля.Незапечатания мед е силно хигроскопичен.Една част го изпаряват через вентилиране за подържане на оптимална влага и температура ,друга за подготовка за храната,а трета просто изхвърлят.

Аз наливам сироп по всяко време и по обяд и привечер. Просто гледам да наливам на всички (21 семейства) и го правя набързо ако някой помага всичко става за минута. Усетят ли че има банкет няма да хукнат да нападат някъде другаде, е внимавам и да не разливам. Пълня в шишенце от минерална вода малка 0,500 мл до горе и наливам по два пъти в седмицата.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Страница 23 от 683 ПърваПърва ... 1321222324253373123523 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •