Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 55 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 542
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Чудна работа. Не вярвах, че някои си мислят, че ще живеят вечно.
    "Прави нещата както трябва, пък да става каквото ще "

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Ааааа, като бръснач си му е, ами видя, че бат Боян не му се получи да те ядоса, та е решил да се пробва той...
    Дип че ти му го рече, аз щях да съм по-цветущ и уйде още пет страници.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от stefcho034 Виж публикацията
    Честит празник пчелари! С пожелания да за една по-успешна и плодородна година! Ето и моите нови попълнения за 2021-ва година. Не съм очарован от цена/качество, но това беше най-доброто, на което попаднах в региона. Предстой да бъдат боядисани с боя за кошери на GBC(не им правя реклама, но съм много доволен от резултата за текущите два) Заявих и 2 отводки за май месец, но човека си е доста натоварен и не знам дали ще ме огрее, та може да се наложи от по-далече да търся, ама здраве да е

Целта ми е тази година да са 4-5 кошерите, пък и повече да станат, няма как да не им се радвам.

Поздрави!
    За тая цена биват а и тоя дет се е навил да ти ги прави 3,3см. дебели го бива лесно се не намират такива хора. Ама за какво е нужна тая дебелина не знам зимата няма да ги сгрее.Ама за чий е и това неподвижно дъно се чуда и мая няма никаква философия в направата на едно подвижно дъно а толкова възможности дава.А и балконската врата с терасата оти е у лево па се чуда и мая.Иначе всичко е тип топ.
    Успех колега важното е да имаш удовлетворение и полза от пчелите а в какъв сандък са си е все тая.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    За тая цена биват а и тоя дет се е навил да ти ги прави 3,3см. дебели го бива лесно се не намират такива хора. Ама за какво е нужна тая дебелина не знам зимата няма да ги сгрее.Ама за чий е и това неподвижно дъно се чуда и мая няма никаква философия в направата на едно подвижно дъно а толкова възможности дава.А и балконската врата с терасата оти е у лево па се чуда и мая.Иначе всичко е тип топ.
    Успех колега важното е да имаш удовлетворение и полза от пчелите а в какъв сандък са си е все тая.
    Гога, според мен, това е изискване на купувача, за да са еднотипни и взаимозаменяеми. Предполагам само.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Гога, според мен, това е изискване на купувача, за да са еднотипни и взаимозаменяеми. Предполагам само.
    Е така е.
    Ама ако е гонил класика прелката е в средата на 2/3 височина и не е кръгла дупка а навеса на входа а балкон на прелката.
    Тоя дизаин на кошер е предпоставка за роене и зимнопролетна смрътност.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Е така е.
    Ама ако е гонил класика прелката е в средата...
    Не е задължително

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Не е задължително
    Ами няма нищо задължително но когато помагаш на пчелите с малки неща се трупат и накрая имаш нещо по голямо де им облекчава живота и съответно по добри резултати.Така е и с лошите неща от тук малко от там малко и накрая едно голямо нищо.
    Така мисля де

Потребител
    Регистриран
    07.05.2020
    Пчеларски район
    село Спахиево
    Благодаря!

За региона, в който ги гледам, това е дебелината на която 90 % от пчеларите тук гледат. Не е толкова за зимата, колкото за лятото. Преди мен пчеларя е гледал на тази дебелина. Мен също ме посъветваха да избера тази дебелина. Имаше опция за подвижно или неподвижно, избрах неподвижно - аз не ходя често на пчелина, че да правя нещо с тия дъна. Отделно - миналата година ми се наложи да местя кошерите и с тия подвижни дъна стана голям филм, че тръгнаха да се разместват.

Не знам защо, и на мен ми направи впечатление, че всичко е изместено в ляво. Дори отвора на таблата е в ляво. Може би като сложиш отводка и е на 4 рамки да речем, да може да се развие по-бързо ?

Потребител
    Регистриран
    07.05.2020
    Пчеларски район
    село Спахиево
    Здравейте на всички!

Когато започнах темата, ясно написах, че съм абсолютно начинаещ и не декларирах какъвто и да е опит или знания. Получих множество отзиви и това ме стимулира да продължа напред вече 1 година без да се откажа, напротив - искам да добия още повече знания и умения за пчелите. Мненията и съветите, които получавам тук ги приемам на 90 % и ползвам за начина на отглеждане на пчелите до......снощи.....

Хора, спрете се. Какво показвате? Защо трябва да си ги мерим ? Винаги ще има някой с по-малко или никакъв опит от вас, както и някой с 3 пъти по-голям опит....

Има ли смисъл ? За кого и за какво го правим всичкото това всички ние ? Ако можете - помагайте, давайте съвети, изказвайте мнение, ако не можете - смирете се или пропуснете.

Моля да не превръщаме темата в махленска сбирка и да запазим добрия тон! Имам огромното желание като пиша тук - хем да съм полезен на себе си, когато питам, хем и да остане за някой след нас.

Благодаря!

Бъдете здрави!

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от stefcho034 Виж публикацията
    Приоритетите не са проблем, времето е проблема А и човек се учи докато е жив. В едно нещо можеш да кажеш, че си специалист ако си отделил поне 10 000 часа в него(не искам да смятам колко години са това )
    Докато сме по-млади време има, после а семейство, а работа и времето е кът.

Страница 23 от 55 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •