Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 82 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 901

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    17.07.2011
    Глюкозата е или 5% или 10% ( казано на български в 100мл вода има съответно 5 грама и 10 грама "захар" ). Нека по-напредналите кажат как това количество ще се отрази на пчелите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Отводка или рой? Рой си струва,ако е много силен.Ако не е,гради 2 дни и после не го търси 2 месеца.Според мен не може да се сравнява с добра отводка от разновъзрастно пило.Не си давай паричките за роеве,а си вземи отводки от някой познат с уговорката: да ги вземеш след оплождането на майките.

Наблюдател
    Регистриран
    30.01.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Farar
    Отводка или рой? Рой си струва,ако е много силен.Ако не е,гради 2 дни и после не го търси 2 месеца.Според мен не може да се сравнява с добра отводка от разновъзрастно пило.Не си давай паричките за роеве,а си вземи отводки от някой познат с уговорката: да ги вземеш след оплождането на майките.
    Съгласен съм че отводката с оплодена майка и разновъзрастово пило е по добрия вариант,миналат година ги изпробвах и двата варианта,5 роя си взех и 5 отводки,всички се развиха достатъчно и оживяха след зимата,и сега като ги гледам само 1 от рояците е конкорентен на отводките,НО разликата в цената между тях беше 2 пъти по скъпи отводки,а тази година може и да достиген 3 пъти разликата в цената......така че всеки си прави сметката

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от purkinie
    Глюкозата е или 5% или 10% ( казано на български в 100мл вода има съответно 5 грама и 10 грама "захар" ). Нека по-напредналите кажат как това количество ще се отрази на пчелите.
    Малко им е... Пчелите най- охотно събират сироп със захарно съдържание около 50%.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Така е,но както в пчеларството,така и във всичко останало-евтино и хубаво няма!!!Има един дълъг период в който даваш,и после може и да започнеш да вземаш

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012

Re: ИМАМ ВЪПРОС-МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ

Цитат Първоначално публикувано от nikban
    Здравейте,имам един въпрос!
    За да искам от кмета общинска земя за построяването на пчелин,трябва ли да съм регистриран като земеделски производител?
    Няма такова изискване!Абсолютно сигурен съм!Просто трябва да са ти регистрирани кошерите.Препоръчвам ти,да не го правиш на общинска!Много по добре е от горския фонд,а най добре е на твоя.

Наблюдател
    Регистриран
    08.05.2012
    Благодаря на всички за отговорите.
    Направи ми впечатление, че в този форум или по принцип, пчеларите тръгват да разширяват пчелина си именно с отводки и затова реших да питам, все пак лично нямаме наблюдения, което май е решаващото.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от polline
    Благодаря на всички за отговорите.
    Направи ми впечатление, че в този форум или по принцип, пчеларите тръгват да разширяват пчелина си именно с отводки и затова реших да питам, все пак лично нямаме наблюдения, което май е решаващото.
    По принцип не е хубаво пчелното ти семейство да изпада в роево състояние. Затова и разширението се прави с отводки, за да се избегне роевото състояние. Но ако така или иначе имаш рой, то хващай го. В крайна сметка ако въпросът ти е- "Да правя роеве или отводки?", то отговорът е еднозначен- прави отводки.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Потребител
    Регистриран
    05.09.2011
    polline,казваш,че семействата са няколко и не са много силни.Но това е било преди месец.Кажи колко са и какво им е положението сега.Все пак са минали през рапицова и акациева паша.Това мисля,им се е отразило по някакъв начин.Вярно,че отводките са добър вариант за увеличение на семействата,но аз лично не бих направил отводка в лежак.Бих направил 2-3 отвоки в системата лежак,но в никакъв случай една.Така че дай малко повече подробности за да можеш да получиш по задоволителен отговор.

Наблюдател
    Регистриран
    23.04.2011
    Пчеларски район
    тунджа

ОТВОДКА ОТ ОТВОДКА?

Здравейте колеги, сигурно някъде форума е разясняван този вьпрос но нищо не открих... та питам мога ли от отводки направени кам края на април и вече с сьздадени и пронесли майки да взема по 1 пита от всяка отводка и да направя още други сборни отводки които да отцелееят разбира се зимата.... рапицовата паша не е имало при мен очаквам драката до няколко дни и сльнчогледа. Благодаря Ви.

Страница 23 от 82 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •