Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 61 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 601
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Не са ги точно спрели, просто 2014 година ще бъде нулева, т.е.т. ако си набутал няколкостотин до към хиляда лева за сключване на договор с биосертифицираща фирма през 2013год. за пръв път - то през 2014год. няма да можеш да кандидатстваш по мярка 214 Агро-екология, и най-добре да се договориш с фирмата да ти прихваната платените пари за следващата година. За поелите агроекологечни ангаржименти през 2009 година периода по изключение се удължава от 5 на 6 години, т.е.т. ще могат срокойно да кандидатстват по мярка 214 без да поемат нов петгодишен ангажимент. За всички останали няма да има разлика.
    Най-набутани са тея които са решили да започнат миналата година и сега да им е първо кандидатстване - страшно обнадеждаващо от страна на ДЗФ и МЗХ дал си едни пари на биосертифицираща фирма, започваш да изпълняваш определени агро-екологични изисквания и ще получиш най-рано пари края на 2015 или началото на 2016 година, направо мега-гениална малоумщина са сътворили!!!
    Мерси за изчерпателният отговор колега.Аз съм един от тези които хвърлиха доста пари сертифициране.Миналата година взех едни пари които горе долу покриха разходите за сертификата.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Тази година пак ще вземеш пари при положение ,че заявиш същите бройки ,но ако искаш да увелитчиш най вероятно не.Искрен е много прав, информацията ми е подсказаха януари,но днес имах проверка от сертифециращия орган и ми я потвърди .Спомена че има възможност УЖ септември да се кандидатства а дано ама на дали.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Тази година пак ще вземеш пари при положение ,че заявиш същите бройки ,но ако искаш да увелитчиш най вероятно не.Искрен е много прав, информацията ми е подсказаха януари,но днес имах проверка от сертифециращия орган и ми я потвърди .Спомена че има възможност УЖ септември да се кандидатства а дано ама на дали.
    А, увеличението на бройката едва ли ще е проблем - щом веднъж си в "играта"(схемата с поет агро-екологичен ангажимент по мярка 214) - не ми звучи логично, въпреки че при работата и контактите с институциите няма много логични неща. Нямам изрична информация по тоя въпрос, ще питам, въпреки че казаха че ще са "отрязани" само 2013, т.е.т. не би следвало да има проблем с увеличение на бройката - никъде не са го споменали...

А какво точно са объркали тези умни червени кратуни,че сега се налага ние да берем ядове?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Само новите кандидати режат, тия от 2013 г.

Георги, объркали те, пари трябват, за по 30 лв на пенсионер...

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    А, т.е.т. не би следвало да има проблем с увеличение на бройката - никъде не са го споменали...
    Точно това коментирахме,2013 кандидатсвах със 100бр.,септември 2013 актоализирам на 150бр.,2014 сертифициращия орган ще ми вземе парите и за тези 50бр.но не се знае дали от фонда ще ми платят за увеличената бр.,май ще трябва по обстойна проверка да си направим ще има някаква врътка да на увъртят за да не платят.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от georgi rumenov Виж публикацията
    А какво точно са объркали тези умни червени кратуни,че сега се налага ние да берем ядове?
    Ти по агро-екология ли си?!? - ако не си, точно по тоя въпрос никакви ядове няма да береш...

Ти по агро-екология ли си?!? - ако не си, точно по тоя въпрос никакви ядове няма да береш...
    По агро-екология съм.

Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Само новите кандидати режат, тия от 2013 г.

Георги, объркали те, пари трябват, за по 30 лв на пенсионер...
    То и при пенсионерите работата не е добре,но с тези 30 лв няма да я оправят.Когато няма икономика, да теглиш заем и да раздаваш според мен е най-глупавото нещо.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    А най-странното е, че никакво смислено обяснение не се дава. Казват ти нулева година и толкова. Идиоти.

Страница 23 от 61 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •