Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 496 ПърваПърва ... 1321222324253373123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 4956
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Сашко, тук понякога влизат и четат и "не- пчелари" и биха останали с грешно впечатление.

Когато решиш са спечелиш "някой лев" отгоре за сметка на качеството, посоката на цената на продукта има само една посока.
    Това е и една от причините цената на меда от България и в България през последните 20 г да пада - алчност.

Евтин и некачествен мед с лопата да го ринеш, тази пазарна ниша и без това е преизпълнена. Смяташ да правиш конкуренция на китайския мед? Замисли се. Защо някой да ти плати 6 лв за "захарта" , вместо да си я купи от магазина или да си купи шоколад, например. Защо някой да иска да купи твоя мед, като може да има същия на 6 пъти по-ниска цена?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    alex74, такива големи глупости отдавна не бях чел. Такава гавра с меда даже не бих си и помислил да направя. Дръж си "тайната" за себе си ...

Автор
    Регистриран
    27.01.2012
    Заради такива тарикати цените на дребно(че и на едро )са такива!!!Не стига че клиентите поглеждат към продукцията на пчеларите с недоверие и всеки трябва да се убеждава поотделно че това е натурален мед ,отгоре на това "колегата " алекс 74 ни убеждава да подхванем китайските методи.Само че доверие трудно се гради и не е далеч времето когато ще се ослушва напразно някой да му тропне на вратата за мед.Меда е храна и лекарство -бонбони и захар в магазините има достатъчно и вместо да си губи времето алекс 74 из форумите в поучаване на "изостаналите във времето" пчелари да наблегне на сладкарската промишленост където очевидно има потенциал.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от alex74
    Мога да сваля цената на моя мед който оценявам на около 9-10лв. до цена 6лв.като използвам 'добавки'.Няма обаче да ви разкрия как става,защото и намен никой не ми е казал как става ,сам съм търсил начина.Трябва сами да мислите и да се 'трудите' та после да ви е мило и да цените постигнатото.
    Нямах в предвид да свалиш цената с разни добавки!Само аматьорите работят като теб!Дръж си тайните за себе си!С колко кошера се трудиш и какво си постигнал?Самочувствието е много хубаво нещо,но без покритие прави собственника си пълен смешник!
    1000 пчелари - 1000 технологии

Потребител
    Регистриран
    04.01.2011

До Алекс

Защо си написал в профила си срещу професия- пчелар ?На теб по би ти отивало -измамник. Нали продаваме на хората здраве, а не илюзии.

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Аз продавам и много качествен пчелен мед на цена от 9лв.кг.,но когато кажа на клиент цената или като я види на етикета в повечето случай иска по евтин за 6-7лв./така върви меда ми казват/ или пък /9 лева ли ти си обирджия бе/ това е реалноста.В големите градове медът има заслужена цена от 9-10лв/кг но в малките градове и села масово се продава за 5-6лв/кг. ,как да продавам моя истински мед на цената на ментетата,а не мога да стоя по цял ден в София например и да продавам мед.Не ми се сърдете и не ме обиждайте ,аз убеждажам клиентите,приятелите и роднините ,че по скъпия мед е много по-качествен от евтиния,но в повечето случай я ме чули я не,пък и се уморих да ги уча,искат евтин мед и това е. А от къде се научих да правя евтин мед ли?Ами от гърците.Там в Гърция имам роднини ,работят за гръцкия просперитет,та на тях пращам мед да продават и търговците гръцки искат течен мед а не кристализирал, когато майка ми им казала , че качествения мед кристализира ,те отвърнали -ами да му слага 30% клюкоза искаме го течен.Да ама качествения мед надделява дори и 50 % да е глюкоза,особено ако е слънчогледов,пак кристализира и се наложи да купим специална машина с термостат за 4теникета /500евро/ за да го разтопяваме.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от alex74
    .....А от къде се научих да правя евтин мед ли?....
    Значи все пак правиш нещо,което го опредяляш като мед и го продаваш на хората,нали така?Само не разбрахме гордееш ли се с това,и как ли ще имаш очи да погледнеш всички колеги-пчелари,както и би ли им казал-ЗДРАВЕЙТЕ,КОЛЕГИ?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Ти даже и не схващаш каква глупост правиш. Аман от андрешковци.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    В Гърция е забранено да се продава мед ( с държава на произход Гърция) с добавки. Дори е забранено преди челен мед да бъде поставяна думата ЧИСТ (понеже съдържа следи от полен, прахови частици и др.) Ако някой бъде хванат че медът му съдържа добавки, глобата е толкова висока, че излиза по-евтино за затвори цеха за пакетиране.
    Друг стои въпроса с вносните медове. Те трябва да отговарят на стандартите на държавата която е посочена за произход. Така клиентът има право да избира между мед (вносен) с 10%, 20%, 30%,...50%... съдържажие на глюкоза в меда (обозначено на етикета).
    Фуражните видове мед кристализират бързо. За да се забави процеса се смесват с такъв който кристализира бавно - горски, манов, маслинов... И без това светлите медове ( каквито са фуражните) трудно се пласират, така с един куршум - два заека. Освен това, букетът притежава по-богат вкус и аромат.
    За да не кристализира меда, се използват инсталации за пастьоризация, а НЕ СЕ СМЕСВАТ С ГЛЮКОЗА.

Явно гърците за които говориш са обикновени козари.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Джентълмени, що така кръвнишки се нахвърлихте върху чиляка ? Та той като един истински стопански деятел ни представи своите експертни наблюдения и анализи върху медовия пазар в БГ и региона. С вашия благороден гняв давате тежест на таквизи словоблудства. А и друго - след прочита на неговите виждания по въпроса, поне 10 човека които досега са си купували по 2-3 буркана мед ще хукнат да търсят кошери. Таз година кошери, догодина - пчелари. Еми няма да загине пчеларството в БГто.

Страница 23 от 496 ПърваПърва ... 1321222324253373123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •