Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 220 от 677 ПърваПърва ... 120170210218219220221222230270320 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,191 до 2,200 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,а преди 20 дена бяха блокирани нали.Пчелите си знаят работата.Най-напред ще възтановят силата си и чак след това ще почнат да трупат.Затова ти се струва,че няма принос,а пилото се увеличава.....
    Почти е сигурно, че след няколко дена ще стане неприятно. Тази година всичко направих както трябва майката в момента има 8 рамки да работи и 1 строителна на 2ри корпус, има свободно място и на 1ви корпус. Ротацията се получи идеално изградиха по 4-5 рамки и 2 строителни, но силен кошер + лошо време = на роене. Утре отивам на пчелина да налепя 200 основи защото събота и неделя ще има яко работа. Дано съм грешка и да останат само 3те в роево, но да съм подготвен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    "Силен" кошер в който има почти корпус за работа на майката,не би трябвало да изпадне в роево.Ако това се получи трябва да преосмислиш с какви майки работиш.
    При мен,двата кошера,които за 3-4 дена са си мислили глупости изградиха единия 10,другия 8 дб плодникови рамки и по един магазин с во+по 3 ср.Но бяха задръстени и бях закъснял с изрязването на последните ср.А едно от условията за изпадането в роево е залагането на доста търтиево пило..Като се добави задръстването и липсата на работа...........А до каква степен,изпадането в роево зависи от системата кошер ще имам яснота до 15 дни.

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Като спомена търтиево пило-аз в момента имам семейства с осеменени строителни рамки с търтиево на различен етап-има личинки има и запечатани килиики.Доста бързо ги изградиха.Цяла плодникова ДБ само с малка лента на горната летва.Питам се да чакам ли да я запечатат цялата или да изрязвам.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Аз когато се питам разни работи най-напред си сипя една ракия и чак тогава си задавам въпросите.Иначе не поставям правилните въпроси или отговорите ми са разсеяни....

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Юлка, не бързай бе човек! Чакане му е майката. Той и акар същото прави. Чака, чака, чака и непосредствено преди запечатването на килийката- хоп вътре.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    "Силен" кошер в който има почти корпус за работа на майката,не би трябвало да изпадне в роево.Ако това се получи трябва да преосмислиш с какви майки работиш.
    При мен,двата кошера,които за 3-4 дена са си мислили глупости изградиха единия 10,другия 8 дб плодникови рамки и по един магазин с во+по 3 ср.Но бяха задръстени и бях закъснял с изрязването на последните ср.А едно от условията за изпадането в роево е залагането на доста търтиево пило..Като се добави задръстването и липсата на работа...........А до каква степен,изпадането в роево зависи от системата кошер ще имам яснота до 15 дни.
    Не е проблема в майките и 3те изпаднали в роево са с майки от различен произход и различна възръст, даже едната е от тези на Дони. Но това са ми 3те най силни кошера 2 корпуса и 2 магазина пълни.
    По съм склонен да вярвам, че проблема е в мен, въпреки че според моите разбирания тази година се справих добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Вчера поставих магазините на всички кошери. Появиха се първите цветове на акацията - единични цветове на някои акации, като на други акации за момента цветните пъпки са плътно затворени. Прогнозата за времето е за силно застудяване и дъжд. Колкото и да ми се иска да извадя мед от акация, не мога да променя времето.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Вчера поставих магазините на всички кошери. Появиха се първите цветове на акацията - единични цветове на някои акации, като на други акации за момента цветните пъпки са плътно затворени. Прогнозата за времето е за силно застудяване и дъжд. Колкото и да ми се иска да извадя мед от акация, не мога да променя времето.
    Времето ще се развали за два дни и после ще затопли като за акация,освен това тези два студени дни и дъждовни дни ще я стопират.Няма ли слънце не цъфти.Аз моите ги закарах на акация на 23-ти април сутринта,върховете на дърветата бяха побелели.Днес пак я гледах все още има много пъпки да цъфтят,дори по ниските клони има изцяло зелени пъпки.И както каза не помня кой точно колега тук от форума-акацията ако не се опраши(както се случва сега в това променливо време) удължава малко периода на цъфтеж

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Гледал ли си цветовете....... При мен след вятъра вчера и днес....и ако вали 2 дена(както го дават).....я отписвам....
    П.П. при мен цъфна на 24-25, работиха 3 или 4 дни....и се очертава това да бъде.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Сутринта по Бтв дадоха прогнозата за целия Май. 1 седмица валежи, 1 седмица сухо, 1 седмица валежи, 1 седмица сухо. Валежи над нормата, температури под нормата.

Страница 220 от 677 ПърваПърва ... 120170210218219220221222230270320 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •