Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 50 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 494
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от valyo
    - пило през зимата, особено при ")
    Зима?Къде видя зима?Даже и календарната още нее дошла.Пчелите са тези,които са накарали майката да осеменява по до късно.Не мисля че грешат.По добри синоптици са от компютрите.И ако изобщо остане пчела,която да няма възможност да се облети преди истинската зима,то това ще са еденици.Пчелите са преценили колко мед да си оставят за после.Иначе момчето е мераклия,но чичому или вуйчому е трябвало да му обясни че по това време не се ръчкат кошерите.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Алекс,прав си, че зимата още не е дошла.Всяко бърникане сега според мен е неудачно,освен ако не е наложително.Но имаше чудесни дни и ако някой се е съмнявал в хранителните запаси е можел да сложи по 1 или 2 пити с мед в някой кошер.Лошо няма.Аз обединих в края на предния месец някои кошери и полюбопитствах да видя коя М са оставили и за това отворих някои кошери.Иначе всяко излишно отваряне според мен е излишно по това време,особено ако са формирали зимно кълбо.Но си спомням като млад пчелар,че и аз за щяло и нещяло и от голям мерак съм ги от варял.Всеки от нас предполагам е минал през този етап и не трябва да се сърдим на по младите колеги.Все пак по хубаво е сега да ги отварят кошерите,а не в края на зимата да констатират,че имат загуби.А колкото до храненето,то според мен НИКОГА не е излишно.Пчелите сами ще решат кога да започнат да взимат от храната,която им е сложена като резерв.В последно време им сложих експириментално по някоя близалка под покривното платно и вчера си прибрах клечиците.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Колега не съм бъркал повечко кошерите са зазимени със около 20кг мед просто януари винаги подхранвам със твърда храна обичам да съм спокоен.Ама винаги пък изяждат храната.Правех питки със пудра захар но при тия цени на захарта!Нормално е да се търси и нещо по евтино.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от svetlin
    Колега не съм бъркал повечко кошерите са зазимени със около 20кг мед просто януари винаги подхранвам със твърда храна обичам да съм спокоен.Ама винаги пък изяждат храната.Правех питки със пудра захар но при тия цени на захарта!Нормално е да се търси и нещо по евтино.
    Я по-добре,както си я подкарал,ходи купи си 5кила пудра,за коледа още толкова и така докъто дойде време за питките.

Цеко Сифоня
    Guest
    Колега Алексей -В се се таки не продължавам да съм съгласен с тебе -нищо че сме земляци -това не означва че трябва да бъда съгласен с теб .Нищо че ме знаеш на коя маса продавам -май преди време ти дадох телефона си -понеже видя ножа на колата отгоре -стига с тия профански изказвания -аз немам какво да крия-просто ме дразни това което пишеш-това мое да го пишеш наовобранците --ясни сте ми колегите от Раковски на какво ниво сте -----некви си полицайчета де имат по 10 ...50 кошерчета де не мойте да изкарате по 20 килограма мед ...Пречи ви големото самочувствие че сте големи пчелари -но не сте -всяка година ;челите ви мрат и вината е само във вас -що не мрат моите бре пич???'"'""ВЪРНЕТЕ СЕ НАЗАД И ПОТЪРСЕТЕ ВИНАТА В СЕБЕ СИ И СТИГА С ТЕЗИ ГРАНДОМАНСКИ ИЗКАЗВАНИЯ -НЕ МОЖЕ ТАКА ДА ГОВОРИШ КОЛЕГА ----ТОВА КОЕТО СИ ПОСТИГНал си го пиши -но недей лъжи колега......АКО НЕ Е ИВАН -РИБАТА -ВСЕ СТЕ СИ УМРЕЛИ В КОЖАТА-НЕ Е ЛИ ВЕРНО -А????????????????????

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Благодарско за съветите колеги

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Сифоня
    Колега Алексей -В се се таки не продължавам да съм съгласен с тебе -нищо че сме земляци -това не означва че трябва да бъда съгласен с теб .Нищо че ме знаеш на коя маса продавам -май преди време ти дадох телефона си -понеже видя ножа на колата отгоре -стига с тия профански изказвания -аз немам какво да крия-просто ме дразни това което пишеш-това мое да го пишеш наовобранците --ясни сте ми колегите от Раковски на какво ниво сте -----некви си полицайчета де имат по 10 ...50 кошерчета де не мойте да изкарате по 20 килограма мед ...Пречи ви големото самочувствие че сте големи пчелари -но не сте -всяка година ;челите ви мрат и вината е само във вас -що не мрат моите бре пич???'"'""ВЪРНЕТЕ СЕ НАЗАД И ПОТЪРСЕТЕ ВИНАТА В СЕБЕ СИ И СТИГА С ТЕЗИ ГРАНДОМАНСКИ ИЗКАЗВАНИЯ -НЕ МОЖЕ ТАКА ДА ГОВОРИШ КОЛЕГА ----ТОВА КОЕТО СИ ПОСТИГНал си го пиши -но недей лъжи колега......АКО НЕ Е ИВАН -РИБАТА -ВСЕ СТЕ СИ УМРЕЛИ В КОЖАТА-НЕ Е ЛИ ВЕРНО -А????????????????????
    Братле май си изпаднал в роево настроение или си станъл търтовка. :D :D,че и параноя май те клати.Цеко,приятелю незнам колко стаж като пчелар имаш но е време да направиш разлика между захар и мед.За зимата съм оставил на семействата по около 30кг.мед и въпреки това ще подхранвам с питки,затова посъветвах Светлин да си купи пудра на няколко пъти,за да му е по леко на финансите.Знам че не си в час(плоха пахнет) затова реагира по това време с този си пост.Също така знам че си противник на захарните подхранвания,но .....всеки си е намерил начин как да го прави.Желая ти много успех и бесмъртни пчели.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Колеги някой подхранвал ли е кошерите си с гръцки питки и доволен ли е от тях ,защото ги продават най-евтино за сега и се колебая дали да подхранвам с тях.Досега съм подхранвал със сръбските питки и съм доволен от тях но цената им е много скочила тази година на 4 лв. за килограм.Благодаря предварително.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Колега аз миналата седмица подхраних със тях.Разликата е в цената защото при нас всичко е страшно скъпо а като им кажеш 6лв за буркан мед и се мръщат.Според мен ще свърши работа. wink;

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    От втората година откакто започнах да гледам пчели до ден днешен питките си права сам колкото и усилие да ми коства. Поне знам какво има в тях. Първата година ми дадоха фира много кошери с купешките питки и сега само собствено производство.

Страница 22 от 50 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •