Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 82 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 819
    колеги днес отворих кошерите и изпълних препоръките ви. сложих и магазините. какви ядове брях не е истина. магазините не пасваха. по час и нещо се занимавах с по 1 кошер.пчелите се раздразниха много.докато прехварлях магазин след магазин нахапаха ме много здраво. до 20 ги броих след това се отказах. и въпреки всичко пак не паснаха като хората. има ли проблем че затиснах пролуките със вестник? утре мисля и да замажа с малко кал.след нахапването малко ме сърби гушата и главата.пих 3 алергозана, и въпреки че не съм пияч се насилих та изпих 30- 40 грама ракия.

Колега, кошерите ти са в роево настроение. Намери някой на място да ти помогне да си направиш по една отводка от тях, или поне една сборна от двата, и на мястото на отнетите пити слагай основи за градеж. Това, че си уплътнил с вестник, не е проблем, но по-добре го замажи с кал. Това е временно решение, като ти дойдат новите кошери преди да ги заселиш, ги "прогони" добре. Тоест виж дали всички части им пасват и лягат хубаво, за да нямаш същите проблеми. И отвори всички вентилационни отвори. Това със стесняването беше грешка, но ти ни подведе, че единия бил слаб.

Цитат Първоначално публикувано от ahilis
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    колеги днес отворих кошерите и изпълних препоръките ви. сложих и магазините. какви ядове брях не е истина. магазините не пасваха. по час и нещо се занимавах с по 1 кошер.пчелите се раздразниха много.докато прехварлях магазин след магазин нахапаха ме много здраво. до 20 ги броих след това се отказах. и въпреки всичко пак не паснаха като хората. има ли проблем че затиснах пролуките със вестник? утре мисля и да замажа с малко кал.след нахапването малко ме сърби гушата и главата.пих 3 алергозана, и въпреки че не съм пияч се насилих та изпих 30- 40 грама ракия.
    Благодаря, че ме развесели. :D :D :D (без лоши чуства)
    кое те развесели по точно???? че не схващам

така е със стари кошери. нищо не пасва с нищо.добре че не съм алергичен.

Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Колега, кошерите ти са в роево настроение. Намери някой на място да ти помогне да си направиш по една отводка от тях, или поне една сборна от двата, и на мястото на отнетите пити слагай основи за градеж. Това, че си уплътнил с вестник, не е проблем, но по-добре го замажи с кал. Това е временно решение, като ти дойдат новите кошери преди да ги заселиш, ги "прогони" добре. Тоест виж дали всички части им пасват и лягат хубаво, за да нямаш същите проблеми. И отвори всички вентилационни отвори. Това със стесняването беше грешка, но ти ни подведе, че единия бил слаб.
    е тои си беше слаб. а и с него проблеми нямам. в него няма маточници. само в първия.

Е в този случай и съвета от дядото ще свърши работа, но по-добре си направи отводка. Така ще имаш още едно семейство с което в последствие може да постъпиш по много и най-различни начини. А освен това, не само няма да ощетиш изходното, ами ще предотвратиш роенето.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    .пих 3 алергозана, и въпреки че не съм пияч се насилих та изпих 30- 40 грама ракия.
    И си се надрусал(в буквалния смисъл на думата).Внимавай седващия път може и от едно ужилване да те засърби не само по главата но и на други места.Неискам да те плаша но се пази от ужилванията или поне недопускай да са многобройни.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    В събота ще отида на място в селото му, което е до Берковица и ще ги погледна, утре съм на работа и не мога да отсъствам, седмицата ми беше изключително натоварена.Според мен кошера му прави самосмяна, ако се съди по броя на маточниците - 5-6 и по това че всички са запечатани с изключение на един на който е имало дупчица и е бил пред запечатване.До отварянето на сем. можем само да гадаем.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ето, това е отговор на профсионалист. За Станко става на въпрос.
    Иначе колегата Гилиан , ще стане добър пчелар от теб. Давай в същия дух и със същия мерак.
    Успех.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аве Гилъне, ако устискаш още една седмица на туй темпо може да си прекръстиш темата на "Дързост и красота" :D Спирай с въпросите и вземи си почини малко. Колегите които се заеха да ти отговарят са част от най-компетентните хора във форума и аз на твое място щях вече да съм смазан от инфо и вероятно на крачка от отказване. Така, че засега ти ръкопляскам. Имаш пчели, имаш дървета, имаш и време, и да изскочи някой рояк- ще си го прибереш. Едва ли има някой от нас да не е губил, ти ли искаш да си първия ? wink; Хем ти остава спомен за цял живот, хем догодина ще внимаваш със сиропеца и стесняването, освен ако не намериш бай Минчо Празников да ти каже каква ще е пролетта де Айде и от мен- успех !

колеги, така....
    не писах тези няколко дни,защото бях ангажиран малко с мотоциклета.Та....
    Колегата Станко, идва и прегледа кошерите. Много неща ми обясни и показа, в това число и майката. тя е без крило и сигурно ще я сменяват пчелите. По негови думи кошерите са добре ( а аз му се доверявам напълно)има няколко маточни чашки, но не е заложено в тях нищо засега. пчелите са добре и бачкат здраво. какво точно каза Станко не мога да го цитирам подробно, защото разбирам това което ми каза, но не мога да го обясня. абе в общи линии са добре пчелните семеиства. по подробно предполагам е Станко ще напише как са нещата. Станко благодаря братле. Голям длъжник съм ти.

Страница 22 от 82 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •