Благодаря за отговорите.
Благодаря за отговорите.
Колеги, имам следния въпрос - дебелата или тънката основа бива изграждана по-бързо?Под дебела имам предвид ДБ 100гр..Тази година ми попаднаха малко и смятам да ги ползвам за плодникови рамки.Тъй като досега не съм работил с такива основи,ми е интересно колко бързо ги изграждат,има ли разлика с тънките,успяват ли да ги пробият.Поставих няколко и като първо впечатление съм много доволен как седят на рамката,не се огъват,много са плътни.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Някъде съм чел ,че изграждайки основата пчелите я изтъняват колкото им трябва.Според мен е важно качеството , а не дебелината.
Не я изтъняват, а я прегризват, когато не е сложена на място, в смисъл в точното време и на точното място.
Изтъняването е различно от прегризването.
Точно поради факта,че я изтъняват,аз разсъждавам,че би трябвало да я изграждат по-бързо,тъй като им идва в повече строителния материал,демек восъка.От друга страна,това изтъняване би следвало и малко да ги забавя,та въпроса ми е - забавя ли ги повечето восък в основата или ги улеснява в строежа?Аз си мисля,че би трябвало да ги градят по-бързо,все пак това са си 30грама матриал от нищото(за тях,иначе са от моя джоб).
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Градски ,много сложни терзания имаш.Както казва колегата -сложи я в точното време и си свиркай.Иначе леки-тежки ,това са пак търговски трикове.На мен за 1кг. винаги са ми давали 10 основи.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))