Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 43 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 424
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Уточнете се за вида кошер на Лисон, защото мойте се водят Немски и са 5 см дебелина, ако не се лъжа нещо.
    На изложението в Плевен си харесах един зелен кошер на Лисон, с много дебели стени, точно като кошерите от филма "Работа с ЛР кошери". За съжаление, вътрешните размери на корпусите се оказаха различни от БДС и рамката, която носех за проба, не влиза в корпуса. Такива ли си си взел? Каква е цената на такъв ЛР кошер?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Има ли разлика в размера на рамките на финландците и нашия стандарт?
    Българските рамки с дължина на горната летва от 470 mm перфектно пасват на финландските кошери. Проблемът е с полските кошери - при тях рамки с този рзмер не могат да влизат или влизат с начукване и с нулев луфт по дължина. Поради тази причина аз се принудих да направя леко скъсяване на горната летва с 3 милиметра, за да може рамките ми да влизат както в полски, така и във финландски кошери. В момента всички мои рамки са с дължина на горната летва от 467 mm и пак пчелите като ги позаклеят, влизат доста трудно (стегнато) в полските кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    На изложението в Плевен си харесах един зелен кошер на Лисон, с много дебели стени, точно като кошерите от филма "Работа с ЛР кошери". За съжаление, вътрешните размери на корпусите се оказаха различни от БДС и рамката, която носех за проба, не влиза в корпуса. Такива ли си си взел? Каква е цената на такъв ЛР кошер?
    Кошера е ДБ и нямам проблем с рамките. На заден план на снимката са.
    P_20151219_105734~3.jpg

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Хах - сега погледнах, че на Lyson наистина са 45,2см. т.е. нашите рамки би трябвало да не стават за тях. Добре, че казахте - тъкмо планувам и аз, да си купя за проба. А да знаете от финландските къде предлагат в България?
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    ..... А да знаете от финландските къде предлагат в България?
    http://pchelar.com/catalog/87/paradise_honey_

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Фарар.png
Прегледи:      736
Размер:	414.2 KB
ID:	6477Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Лангстрот.png
Прегледи:      726
Размер:	219.4 KB
ID:	6478Моите са такива. Имаше някои стари рамки, които не се събираха и ги скъсявах с по 2 мм.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Точно това са полските кошери, които ги имам в пълна комплектация така, както са на картинката. Цената на тази комплектация обаче надхвърля 180 лева. Финландските са по-евтини в подобна комплектация.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    [QUOTE=kando;92319]Хах - сега погледнах, че на Lyson наистина са 45,2см. т.е. нашите рамки би трябвало да не стават за тях. Добре, че казахте - тъкмо планувам и аз, да си купя за проба.
    Кошерите с тези вътрешни размери може би ще станат. На изложението в Плевен бях гледал Zander beehive »body (inner dimensions):
    43,5 × 38 × H: 20,5 cm.
    Да се чуди човек, защо ги бяха изложили такива модели?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    А уж имало стандарти, всеки си произвежда каквото си иска, Гърци, Сърби, Американци, Финландци , че и нашите стандартни кошери....
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Разстоянието между България и Финландия е голямо. Финландските кошери ги правят само по един стандартен размер дължина на рамката, който съвпада с нашия! За мен, това е правилния стандарт!

Страница 22 от 43 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •