Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 496 ПърваПърва ... 1220212223243272122 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 4956
    Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    моя ще го държа докато наближат празниците,пък тогава ще мисля.4-4,20 не е цена.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ruslan
    Вероятно тази година има по интензивно търсене на мед от страна на прекупвачите.Един от тях, вече няколко пъти ми се обажда, като в началото предлагаше 3.80 лева, сега стигна до 4.00.
    Досега не се е случвало той да ме търси така настоятелно и то няколко пъти.
    То моето количество няма да го оправи, но може би меда е по малко, колегите не го дават и тия започват да не успяват със заявените количества.

Че то в Масларево още преди слънчогледа имаше цена 4.00, за малки количества.

Според мен за количества до 1 тон хич не го давайте за 4 лева. Ами с малко старание може да го продадете на дребно всичко е до това как ще си завъртите клиентелата аз до това количество проблем няма да имам. Тази година 400 кг без проблем го пласирах на цена 7-8 лева
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Баце, лесен си ти в големия град wink; Клиентелата е около теб, сега само осигурявай асортимент cool; И зайци да изкараш, и пуйки, яйца, ракия - за всичко имаш пазар. Тука при нас - умиращи села около бедни градчета и май поминък никакъв, за много хора кошерите останаха от малкото неща дето може да се изкара някой лев. Който иска да яде мед пък си произвежда и това е положението.

П.п. Ей, ако закъсаш, свиркай да помагаме, клиентите трябва да са задоволени, нъл знаиш ? :D

E така е при мен е малко по лесно града е голям. И ракия може да пробвам догодина ако няма цена на рапицата ще е направя на ракия. Ако има недостик ще се обадя не трябва да се губи пазара :D Накрая може да отворя една бакалия :D :D
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Наблюдател
    Регистриран
    07.02.2012
    Колеги колко върви сега цената на меда на едро? Моят беше на 7 лева - вече го продавам и на тенекия и на буркан 8 лева ... и върви което е хубаво!
    Всичко е възможно!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Доколкото имам инфо,около 4.00 за букет и 4.20 за липа,дори липа повечето казват че не купуват в момента!Най-вероятно за пореден път са се налапали с евтин боклук?!
    1000 пчелари - 1000 технологии

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Истинската цена на меда сега трябва да е около 6-6,50лв. за кг. на едро и около 10лв.на дребно. Там кадето цената е 5-6лв. за кг. вероятно става дума за мед менте. Всъщност медът менте в България оказва влияние на цените ,както на едро така и на дребно. Ако не сте доволни от цената научете се да правите евтин мед,защото не само пчелите правят мед ,но вече и човека може. Тази година медът е малко във всички раиони на страната и тъи като медът менте се прави със истински мед в повечето случаи ,очаква се покачване на цената.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    alex74,ти научи ли се да правиш евтин мед?Няма предпоставки за скок в цената!Монопола работи без грешки!Ако щеше да мърда цетата,още август и септември щяха да го излапат!В момента чакат и барват само хората които са на зор.
    1000 пчелари - 1000 технологии

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Мога да сваля цената на моя мед който оценявам на около 9-10лв. до цена 6лв.като използвам 'добавки'.Няма обаче да ви разкрия как става,защото и намен никой не ми е казал как става ,сам съм търсил начина.Трябва сами да мислите и да се 'трудите' та после да ви е мило и да цените постигнатото.Разбира се ,че мед за 6лв. на дребно е менте ,но по вкусови качества превъзхожда повечето истински медове,всъщност българина е свикнал със вкуса на медът менте и когато му се предложи истински мед вкусът му се струва странен.Ето например аз имам превъзходен акациев и липов мед но когато дам на приятел или клиент да опита те в повечето случаи им се струва странен на вкус,приятен но странен вкус.Защо ли ,ами защото са свикнали с вкуса на меда менте повечето хора и купуват меда по вкусови качества а не заради лечебните му свойства които са невидими и не се усещат на вкус.

Страница 22 от 496 ПърваПърва ... 1220212223243272122 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •