От кестените, да. Тази година в нашия парк беше пълно с поникнали кестени. Предни години не съм забележил подобно нещо, явно както казва Вълчан е различно всяка година.
Оказа се, че само върха и е изсъхнал. Надолу си изби и съм доволен![]()
От кестените, да. Тази година в нашия парк беше пълно с поникнали кестени. Предни години не съм забележил подобно нещо, явно както казва Вълчан е различно всяка година.
Оказа се, че само върха и е изсъхнал. Надолу си изби и съм доволен![]()
При пчелите има мед, защото има ред!
Тази година засях КАРИОПТЕРИС 4 броя много съм доволен от този храст сравнение с лофанта е много по добре. Засях около 40 броя лофант и около 30 оцеляха(тези които бяха на сянка оцеляха). Тази година беше много суха и за около 20-тина дни прецъфтя лофанта ,а КАРИОПТЕРИСа почна да цъфти от средата на август до началото на октомври .Засях и 3 пауловнии само ,но само една се прихвана ,също круша ,синя слива,2 череши ,1 бадем .Имам 2,5 декара точно до пчелинчето и не знам с какво да ги засея,моля дайте съвет ориентирал съм се към ядки(орехи, лешници, бадеми ).
Лешници е добре да са по края на мястото.Не си ли мислил за касис,арония,малини,ягоди и др. да засадиш?
Аз съм неделен пчелар ,същото е и с градината и искам да засея дръвчета които да не искат много грижи ,но и да има смисъл от тях .
домати , краставици неколко дини и пъпеши а и пипер
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
След дълго четене из форума се спрях в мястото да посея орехи и лешници ,а от северната страна на оградата жив плет .Мястото с което се сдобих за пчелина е 2,5 дк. съседен на моя имот ,който е 1,5 дк общо прави 4 дк .Аз работя и няма друг вариант освен неделно пчеларстване. а в двора който е 1.5дк. за 2 години сях доста неща - малини, малко касис, липа ,ядлив кестен,300-400 квадрата детелина бяла, и овошкиЗа малкото време което имам мястото е доста голямо и си иска подръжка . Забравих да кажа че мисля да сея и 2 дка детелина под орехите . Скоро изорахме с дълбока оран мястото скоро ще фрезоваме.
Орехът расте доста бавно.Това позволява отглеждането на други култури между орехите- овошки ,лешници, бадеми или тревисти растения и зеленчуци.Ореховата сянка живот и здраве след 10-15 години.Орехът е доста добър срещу ветровете .
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))