Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 50 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 494
    Наблюдател
    Регистриран
    13.06.2011
    Предлагам едно уточнение. Много често се говори за еди-колко си рамки с пило.За такава рамка с пило ли става въпрос или за нещо друго?

Цеко Сифоня
    Guest
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    Борка, рискувам защото при мен(Пловдивско в средата на Тракия) пашата е ранна. От средата на април до средата на юни.Трябва да отбележа че кошерите са в двор ограден от всякъде.Освен това, при всяко отваряне на кошер,се стремя откритото пило да бъде в средата.Но това са подробности.По важното е че,където и да се намират (в страната)наличието на изобилна храна в кошера плюс захар повлиява положително на семействата.
    Колега а сопри се -на не повече от 20 км съм от тебе ...за какви добиви говориш като при нас 4 месеца немаеше дъжд??Каква липа споменаваш -в раковски спремо трите квартала -Секирово ,Парчевич ,и генерала нема повече от 20 липи-това въртенето на магазините и иновативни технологии де омайваш новобраците далеч не е нещо ма добре ако има балъци да ти се хващат на приказките.Не на мене тия -в нето може колега..и да кълват шараните ,,е писна ми -затова пиша....Каквото кажете колеги те все е правилно .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ха сега де, каква стана тя... ?????

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    [quote="Цеко Сифоня"
    Колега а сопри се -на не повече от 20 км съм от тебе ...за какви добиви говориш като при нас 4 месеца немаеше дъжд??[/quote]
    Ами земляк,ако си размърдаш сивото вещество и четеш внимателно, ще разбереш защо подхрадвам рано,даже си го написал(за дъжда)Влагата по нашите места се задържа до средата на юни.За какво са ми силни семейства тогава(юни)да ги водя на слънчеви бани ли?Освен това всеки двор се обработва,което осигурява паша,която се окачествява като слаба,но достатъчна да подържа нормално развитие през летния сезон.Живот и здраве догодина около20-25 март планувам да поставя магазините за развитие.Всяка година си водя бележки кога зацъфтяват медоносите и съм сигурен че 2012г цъфтежа ще започне минимум една седмица по рано от 2011г и две седмици от 2010г.Но все пак божа работа аз да съм готов,пък ще видим.Ще се видим и със теб(знам на коя маса продаваш)

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Понеже на няколко места се споменава рапица , споделям , че по нашия край посевите от тази култура масово пропаднаха , съответно на пролет на тяхното място ще има слънчоглед или царевица . Сега е момента за оглед на районите и корекции по бележниците .

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Спделете по това време как мога да разбера дали е сято рапица
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Гледай за зелени блокове - житните растения са пшеница , ечемик , широколистните - рапица .

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Здравейте колеги вчера попаднах на една обява продават храна за пчели във вид паста 7лв за два кг и половина.От Плевен ако някой колега е ползвал да пише дали става.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от svetlin
    Здравейте колеги вчера попаднах на една обява продават храна за пчели във вид паста 7лв за два кг и половина.От Плевен ако някой колега е ползвал да пише дали става.
    Колега, ако правилно си зазимил семействата с достатъчно мед няма да се интересуваш от никакави пасти , масти и т.н. !!!!! Просто спокойно си караш зимата с руйно вино и пей сърце!!! Но, щом питаш за пасти и тем подобни май си издърпал повече от колкото трябва??? Успех!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от valyo
    Това добре, но ей сега племенника каза че отворил неговите и имало ново, открито пило. И че доста са "нагънали" медеца дето си го имат. Та като ти се случи това ще храниш не ами ...
    И то не със захара, направо мед трябва по това време да даваш.
    Е и колко е това пило?
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 21 от 50 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •