Явно нищо градски ....Всичко е 6 ....
Явно нищо градски ....Всичко е 6 ....
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
имате ли мед от кориандъра в Ямболско? При мен магазините са празни.
Около мен нямаше изобщо сят кориандър, но приятели казаха, че е същата работа. Летеж голям, но мед няма.
И при мен питите дрънкат.Блока с кориандъра започва от оградата,летеж голям иначе.Само най-силните са напълнили по половин магазин.Да видим от слънчогледа какво ще направят.
При мен,има и по над 2 магазина от кориандъра,но има и такива дето бяха набили всичко в плодниците,разпечатах го и веднага за 3 дена го качиха горе
Колеги,проблема в нашият край е много сериозен.Летящата пчела продължава да се губи!!!Излюпва се много пило,а силата на семеиствата си е все същата-слаби са.На моя пчелин,едно нещо ми прави впечатление-подмора пред кошерите се състои почти изцяло от ....търтеи.На какво се дължи това?Имайте в предвид,че пчелите не са почнали да гонят търтеите.След разговоор(снощи)с мой приятел,започвам да се замислям за друго-възможно ли е това което става тази година,да бъде причинено от някаква болест?Или от ГМО насаждения-тази година за първи път имаме такива(с изключение на рапицата)-царевица.За царевицата се убедих лично,че е гмо-вътре в масива не може да се види никаква буболечка.Не беше ли забранено в България това ГМО?
Колега погледни това http://farmer.bg/27496-Nozema-serana
Ако е това,е кошмарно.Доколкото знам засега няма лечение.Дано не тръгне към останалата част от България че лошо ни се пише.
И аз имам същия проблем,но най лошото е,че стана точно когато започна да цъфти слънчогледа...В плодника са пълни с пило,но на корпусите няма никой...
Майките не искат да снасят на втория магазин и това си е..
Говорих с колегата и при него същата работа...Загубата на огромно количество муха е факт !!!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))