а при мен леската е с напълно измръзнали реси и дори са изсъхнали....няма прашец от нея,но пък цъфтят кокичета и сини минзухари
а при мен леската е с напълно измръзнали реси и дори са изсъхнали....няма прашец от нея,но пък цъфтят кокичета и сини минзухари
Колега, царевично брашно ли им нахака? И аз го правя с голям ефект от години!
Да, царевично брашно и трина... правя нови съндъци на 10-ина метра от пчелина и се ровят в трината като прасенца... кефят се :D
Това с каква цел се прави ? Да не би в трината /триците/ да се въргалят за да се очистват по някакъв начин. А брашното ? Не съм чувал за това досега.Първоначално публикувано от Alex77
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Брашното е заместител на прашеца....... до известна степен разбира се!
Сигурно е така, естествено до известна степен. Интересно ми е какво мислят пчелите по въпроса. :D Взимат ли го с охота, ако го взимат какво го правят ? И къде го слагате брашното, това на снимките е извън кошера ?
Това с царевичното брашно го научих когато дядо ми меляше царевица на фуражомелката и го бяха обградили пчелите, а после и една опитна пчеларка ми каза, че тя слага на нейните пчели. Както виждам и колегата Иван Деспотов го практикува. Сложих и трина, защото наистина ми пречат да работя, като се ровят в нея, лазят по дъските и се бутат в ръцете ми. Пчеличките не са глупави и щом си го искат... Днес изнесоха половината от това което им бях сипал, а какво го правят... те си знаят.
Явно наистина им харесва, за да го внасят в кошера. Интересно. Ще предложа и на мойте. :DПървоначално публикувано от Alex77
Съвсем сериозно питам -може ли да се слага във вътрешната хранилка -пречи ли му влагата , и има ли доза ,еднократно ли се подхранва с това брашно .
Мед ям всякакъв .
В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))