Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 208 от 496 ПърваПърва ... 108158198206207208209210218258308 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,071 до 2,080 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Кажете сега за цената на меда...
    Ами какво да се каже. Няма цена.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Има ,има ти колко искаш да е цената на килото на меда на едро?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Има ,има ти колко искаш да е цената на килото на меда на едро?
    8 евро. Такава е цената на едро в Европа.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от динев Виж публикацията
    8 евро. Такава е цената на едро в Европа.
    Имам роднина, който живее в Италия отдавна ми се въртят едни еретични мисли в главата. Да му купя 10 кошера и да се регистрира като пчелар там и на есен да му извозя меда да го пробутаме като италиански по цената която ти казваш ако наистина е толкова. След 5-6 годиники може и да се пенсионирам .
    Има ли някакви ограничения за транспортиране на мед в евросъюза?
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    В Унгария са създадени и се отглеждат различни сортове акация с различно време на цъфтеж. Така получават една по-продължителна акациева паша.
    Това го знам така наречената Унгарска акация,но кошерите нещо не ги видях.

Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Това го знам така наречената Унгарска акация,но кошерите нещо не ги видях.
    Ами малко е тъпо да си разположат кошерите до основните пътища за да ги видиш. Поне така си мисля. А иначе и аз в Гинци не съм видял и 1 кошер, но пред всяка къща се продава мед. и то по няколко вида. Не мисля, че в Унгария положвнието е такова.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    И аз вече не се чудя, как е възможно всички картофи да са от Смолян. Дините от Любимец. А всичкия мед е чист откъм химия! И никой колега не бил чувал за нонстоп сироп и вредни препарати за защита. Ям от всичко на доверие и си дезинфекцирам стомашно-чревния тракт с ракия! Давам и на малкия да опитва с пръста! Като ми писне започвам собствено производство- без да калкулирам цената на собствения си труд. Защото подарявам и хич и не ми се свиди.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Наблюдател
    Регистриран
    29.12.2015
    Пчеларски район
    sofia
    Ами, аз като нов във форума, мога само да кажа - БРАВО! На Матеев, Бонев и Борислав. Хубаво е, че има хора като вас. Но, аз съм от оптимистите и вълците. Всичко, което пишете в страниците от 37 и т.н. е вярно. Всеки от собствения си ъгъл и гледна точка.

Трудно се прави нещо качествено, като организация и то работеща, правилно и успешно. В такова време - 2015 и с такива хора. Качествените хора и можещите са малко. Но ги има. И с пет човека може да се направи Асоциация или каквато и да било организация. Но, те трябва да са за пример. Умните хора ще ги последват.

Правилно се писа по-горе. Пикасо е художник и детето рисува подобно, но Пикасо е някой с име и известен. Е, певиците от планета.тв да не би да могат да пеят. Но имат повече пари от пчеларите, нали?

Матеев говори за рамки от 3.50 лв. Да, аз бих купил качествени рамки на тази цена, ако съм убеден, че ще ми спестят време и проблеми.

Трябва да се обмислят нещата и то сериозно. За да се постигне успех.

Аз бих предложил, тъй като познавам и пчелари и действащи и недействащи политици и достатъчно много хора в РБ, да се направи тази Асоциация от малък кръг хора. Да се даде добър пример. Другите ще се присъединят постепенно.

Наблюдател
    Регистриран
    29.12.2015
    Пчеларски район
    sofia
    по новата наредба 2 т. мед може да се пранспортира в ес със съответните документи -
    1. сертификат за произход
    2. сертификат за качество
    3. митнически документ- чмр
    4. фактура
    5. удостоверение, че меда е произведен според регламентите на haccp.

Наблюдател
    Регистриран
    29.12.2015
    Пчеларски район
    sofia
    Прав си колега Дамянов!
    Всеки си цени продукта и си го продава на каквато цена прецени. Такива хора трябва да има.

Страница 208 от 496 ПърваПърва ... 108158198206207208209210218258308 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •