Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 64 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 632
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    По кое време на есента третира и след трикратно ползване на ОК през 7 дни нямаше ли проблем с пилото /ако е имало такова/ и пчелите. Прегледа ли семействата и как се развиват сега?
    ОК не влиае на пилото, но не действа на акара който се намира в запечатаното пило. Пръскал съм директно върху отворено пило да видя дали ще има проблем и висчко беше добре. Когато ме нападна акара 2014 третирах яко с ОК и това ми спаси семействата след това се развиха много добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    В този етап на годината 10 -20 акара на семейство как е?
    Бързо ли се размножава и разпространява тази гадина?
    Дали е нужно третиране?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    В този етап на годината 10 -20 акара на семейство как е?
    Бързо ли се размножава и разпространява тази гадина?
    Дали е нужно третиране?
    Според мен не е нужно повторно третиране. Особено ако използваш СР .

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Най-добри резултати от СР се получават,когато се слагат рано.След 15-20 дни акара ще се е пръснал по всички рамки.....
    Колега Йосифов,точно за тази цел си мислех,дали няма да е по-удачно да имам на склад строителни от миналата година,за да мога по-рано да я сложа и да не губят толкова време за градеж,а акара да скача от радост,че има търтеи за папкане.За същата цел мисля и за по-ранни търтеи от бащините семейства.Как ще коментираш?
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Павка, а не е ли по- добре СР да си седят вътре?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Павка, а не е ли по- добре СР да си седят вътре?
    Пълнят ги с мед.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    А, когато ги разпечаташ сега с какво ще ги напълнят?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Определено е по лесния вариант и за лов на акари и за търтеи.Пък и ако си имат меден венец,още по добре.Но колко време си мислиш,че ще загубят,за да изградят половин рамка(долната част на магазинна-примерно.)И за производство на търтеи,както и за майки си трябва силно семейство.А силното семейство ще изгради за 24ч далака,но ако майката е млада,може да не изградят далака с търтиеви килийки......

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Есента на 2015г. си направих експеримент при третирането за акар.Една група--мравчена кисерина, една --О.К. чрез опушване и последната --О.К. чрез напръскване.Третирането е еднократно. Какъв е резултата:
    От 1 група--1 слаба отводка и3 нормални -загинали.
    От 2 група--1 загинало и едно без майка.
    От 3 група --1 слаба отводка и едно 1 нормално -загинали. без майки-5 бр
    Първите групи са почти равни по брой, по около 35бр.Третата е най-голяма около 60бр.Не е издържан експеримента ми, но отново имам проблем с майките след къпане с О.К. Правих тест с пудра захар /на десетина семейства/ паднаха съмнително малко акари.Незнам може ли да се вярва на този тест.За третиране-2016 още незнам, но задължително ще третирам за нозема.
    аз също къпах с ОК есента,еднократно в началото на ноември.Зимна смъртност нямам,но имам 3 останали без майка.Интересното,е че като проверих в тефтера се оказа че и трите майки са стари(на два или три сезона работа).От 86 семейства зазимих 70 с майки от 2015г и нямам ядове с нито една от младите.При теб от тези 5,които са останали без майки колко са с млади майки?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    При теб от тези 5,които са останали без майки колко са с млади майки?
    Миналата година се майтапихме, че старите майки нямат зъби и не могат да хрупат мед. Тогава 6-7 майки бяха налични,но не снасяха.Тази пролет ги няма изобщо.Няма го тефтера при мен, но доколкото поня една-2013 ,една-2015 и останалите-2014г.Интересното е, че семействата им са с много презимували пчели.За статистиката около 30% от майките ми са от 2013г.

Страница 20 от 64 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •