Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 107 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 1063
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    И при мен няма проблем с акара въпреки,че август виждах доста пчели да пълзят пред кошерите,но...Имам една"смахната" практика-края на юли началото на август да осиротявам някои семейства,като ги оставям да си произведът свищева майка.В резултат се явява един период от 15- 20 дни без пило,което нарушава развитието на акара.Освен това пчелите през безмайчния период почиват.......Всеки може да си представи 2-3 кг не-амортизирани пчели и млада майка,какво могат да сътворят.
    Тези семеиства които неосиротяващ какво става с тях ,а и в осиротените в пилото им акара продължава да се развива докато пронесе новата маика че дреме върху пчелите ,тези пчели които щадиш и оставяш да почиват ще умрат по бързо защото ще станат нектара сабирачки а точно те ще отгледат зимните пчели отглеждане то на които се забавя с тази бесмислена смърт.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ZAYO ,аз не съм третирл ,но наскоро от форума ми дадоха следната рецепта:25г. ОК разтворена в 100мл. вода , за 20 семейства.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    И при мен няма проблем с акара въпреки,че август виждах доста пчели да пълзят пред кошерите,но...Имам една"смахната" практика-края на юли началото на август да осиротявам някои семейства,като ги оставям да си произведът свищева майка.В резултат се явява един период от 15- 20 дни без пило,което нарушава развитието на акара.Освен това пчелите през безмайчния период почиват.......Всеки може да си представи 2-3 кг не-амортизирани пчели и млада майка,какво могат да сътворят.
    В този период на годината вече има пчелояди.Аз имах късна самосмяна тази година,но така и не можаха да се сдобият с оплодена майка,тя така и не се завръщаше от брачен полет.Накрая придадох купена оплодена и си спасих семейството(бе от най-добрите през сезона).Ти как се справяш с този проблем какъв процент успешно оплодени майки имаш?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега ZAYO ,аз не съм третирл ,но наскоро от форума ми дадоха следната рецепта:25г. ОК разтворена в 100мл. вода , за 20 семейства.
    Ей, хора - 25гр. ОК на 100мл. вода е страшно много! - като че ли изпускате някъде нещо...?!?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Тези семеиства които неосиротяващ какво става с тях ,а и в осиротените в пилото им акара продължава да се развива докато пронесе новата маика че дреме върху пчелите ,тези пчели които щадиш и оставяш да почиват ще умрат по бързо защото ще станат нектара сабирачки а точно те ще отгледат зимните пчели отглеждане то на които се забавя с тази бесмислена смърт.
    Семействата,които не са осиротени чакат ноември.По останалата част от изречението сметките ти са грешни.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    В този период на годината вече има пчелояди.Аз имах късна самосмяна тази година,но така и не можаха да се сдобият с оплодена майка,тя така и не се завръщаше от брачен полет.Накрая придадох купена оплодена и си спасих семейството(бе от най-добрите през сезона).Ти как се справяш с този проблем какъв процент успешно оплодени майки имаш?

Наистина има проблем с пчелояди и лястовички,но обикновено по това време имам и отводки пък и майките от осиротените семейства продължават да работят.Както казах по горе интерпретации много.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Нещо се преплетоха май работите.Колега Iskren , за ОК и на мен ми се видя много ,но ми я дадоха в темата за : газова пушалка направи си сам.Аз само я препредавам.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не знам дали е много при положение, че имам някакъв спомен за 2 гр. на семейство при изпаряване със сръбския изпарител, който е като плочка която се загрява. Сега като смятам и по рецептата за накапване идва по 1.75 гр. на семейство.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Нещо се преплетоха май работите.Колега Iskren , за ОК и на мен ми се видя много ,но ми я дадоха в темата за : газова пушалка направи си сам.Аз само я препредавам.
    А, да за опушване може би нова е, но малко се преплетоха опушване-накапване. Уточнявайте ги тези неща.

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    Така е (2 гр)има и показани изпарители купешки и напр.сам и тука,
    и наразни места...

Страница 20 от 107 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •