Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 58

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    14.01.2016
    Пчеларски район
    Община Тунджа
    АЗ ГИ ПОЧИСТВАМ СЪС СОДА КАУСТИК И ПОСЛЕ ГИ ИЗМИВАМ ОБИЛНО С ВОДА. СТОЯТ НЯКОЛКО ДЕНА НА СЛЪНЦЕ И ТАКА СА ГОТОВА ЗА УПОТРЕБА. ИЗПОЛЗВАМ И ГОРЕЛКА НО ТЯ НЕ ПОЧИСТВА ТАКА ХУБАВО КАКТО СОДАТА.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от mytata77 Виж публикацията
    АЗ ГИ ПОЧИСТВАМ СЪС СОДА КАУСТИК.... .... НЕ ПОЧИСТВА ТАКА ХУБАВО КАКТО СОДАТА.
    Добре дошъл. След като си доволен от содата, напиши подробно как ги почистваш, за да си полезен на колегите които не са го правили, а четат и евентуално ще им се наложи да те питат уточняващо. Пиши с малки букви, също така. Успех.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Г-н Гогол, според вас на колко градуса завира содата и след като заври дали ще остане жив дървояд ?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Г-н Гогол, според вас на колко градуса завира содата и след като заври дали ще остане жив дървояд ?
    Въпроса не е при колко градуса ще заври кезапа ,а необходимо ли е да се използва като може да се използва чиста водичка,по–безопасно за пчеларя/за теб/,дървесината се запазва,по бързо изсъхва.Аз не зная при колко завира,дай инфо че да знаем.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Въпроса не е при колко градуса ще заври кезапа ,а необходимо ли е да се използва като може да се използва чиста водичка,по–безопасно за пчеларя/за теб/,дървесината се запазва,по бързо изсъхва.Аз не зная при колко завира,дай инфо че да знаем.
    1 388 градуса.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev
    Здравеите отново, почистих кошерите със сода каустик след това хубаво измиване и след това с горелка. Но нещо ме притеснява, по стените има малки дубки и странни белези, дали нее някаква опасна зараза. Моля помогнете, ето и снимки

АДМИНИСТРАТОРКолега,снимките ти ще бъдат изтривани докато не се научиш как да ги качваш.Има раздел за това,прочети и го направи.
    Извинявам се за големината не бях обърнал внимание

Много старателни модератори и админи чак ми затрили мнението ама такава ни е всичката работа за триене грешка нямаме. А дали ще се само накажете по някой от 1500-те правила едва ли. Повече няма да коментирам нищо в форума!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Наблюдател
    Регистриран
    26.03.2012
    Въпроса ми не е много за тази тема, но все пак да попитам как да почистя стара центофуга, мога ли с вода да я измия?

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Обилно измиваш и почистваш с гореща вода и гъба.След товя ако няма избила ръжда(понеже казваш че е стара)дезинфекцираш със спирт,подсушаваш и си готова да работа.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2014
    Пчеларски район
    с.Крушовица обл. Враца
    Здравейте.Относно дезинфекцията на кошери и магазини мога да дам съвети тъй-като изварих в казан 10бр.кошери и 20бр. магазини (ДБ12).Работата е много.Предварително махнах релсите изчистих клея.Закупих 40 литра натриева основа ,соде или сода каустик всичко е едно и също (на етикетите пише NaOH) със концентрация 12%.1литър соде : 2 литра вода важно е да кипи сваля боята до дърво 10мин. на страна и завърташ кошера.Веднага след това докато е топъл двама човека започват с твърди четки и вода докато вече не се хлъзга дървото.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЛЗВАНЕ НА ОЧИЛА И РЪКАВИЦИ.След като изсъхнат обгаряне с газова горелка и боядисване стават като нови.Но никога няма да повторя да закупя 2ра употреба кошери.Успех!

Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •