Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 39 ПърваПърва 123412 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 494

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Защо 2-3 най слабите ми семейства не взимат сиропа.1:1 вода-захар.ДБ система ,пчели на около 3 междурамия,пило около 2 длани в кошер.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Сложи им малко мед в сиропа и може да ги привлече , имах две дето по-слабо вземаха , но когато им замириса на мед и го дръпнаха .

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Защо 2-3 най слабите ми семейства не взимат сиропа.1:1 вода-захар.ДБ система ,пчели на около 3 междурамия,пило около 2 длани в кошер.
    И при мене е същото, но помисли малко като са малко пчелите кое по напред да свършат, да хранят личинките ли, да топлят пилото ли, или да пренасят и преработват сиропа?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    И при мене е същото, но помисли малко като са малко пчелите кое по напред да свършат, да хранят личинките ли, да топлят пилото ли, или да пренасят и преработват сиропа?
    Възможно да е така,но как да им помага ми в развитието тогава като не взимат сиропа

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    С храна едва ли ще им помогнеш, повече имат нужда от работна ръка

Наблюдател
    Регистриран
    17.07.2023
    Привет, в събота ще е хубаво времето, дали не мога да направя последно подхранване с 2:1 захарен сироп на един слабо-запасен кошер (от пролетна отводка е, не съм взимал мед)
    Имам и питки, но не зная дали са удачни за октомври

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от meduza Виж публикацията
    Привет, в събота ще е хубаво времето, дали не мога да направя последно подхранване с 2:1 захарен сироп на един слабо-запасен кошер (от пролетна отводка е, не съм взимал мед)
    Имам и питки, но не зная дали са удачни за октомври
    Сложи инвертиран сироп

Наблюдател
    Регистриран
    17.07.2023
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Сложи инвертиран сироп
    мерси, но нямам инвертиран, а гледам е изкупен по онлайн магазините.
    Чудя се да ги мъча ли със захар сега (на 7 ДБ рамки са, имат 3-4 килограма мед), или ноември и януари да им дам по една питка

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2016
    7 рамки, 3-4 кг мед, че до Нова година трудно ще изкара с наличното. Махни 2 рамки, и дай още 4-5 кг сироп, че да стигне до февруари. Иначе има риск за семейството да умре от глад в някой топъл януари.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от meduza Виж публикацията
    мерси, но нямам инвертиран, а гледам е изкупен по онлайн магазините.
    Чудя се да ги мъча ли със захар сега (на 7 ДБ рамки са, имат 3-4 килограма мед), или ноември и януари да им дам по една питка
    Това че не е много желателно да се подхранва по това време за дозапасяване, не означава че това ще е фатално за пчелите.
    Аз мисля, че няма какво толкова да им стане от едно подхранване със сироп( стига да не е в някакви промишлени количества). Въпросът е времето да е топло за да могат да го вземат и преработят бързо, а го дават пак да се затопля(колкото и да е невероятно).
    Но Гошето е прав, че инвертирания сироп е най-подходящ (след меда) в такива ситуации и ако проблема ти е, че е изкупен в някои магазини, то в OLX-а оферти колкото щеш...

Страница 2 от 39 ПърваПърва 123412 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •