Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 20 ПърваПърва 123412 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 294

Преглед на хибрид режима

Аз нямам и намерение да го правя август след като махна магазините тогава октомври ноември месец

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ами щом няма да ги местиш сега що не си задаваш въпроса коректно ? За два дена две теми направи колкото да си чешем езиците май . Вземи прочети Календарния справочник от Л. Радоев и изчети форума открай докрай и тогава ако имаш въпрос - задай го в съответната тема , че се напълни форума вече с плява.

колега jordanov нали за това питам кога е най подходящо пък щом съм те засегнал или те е заболял езика от чесане повече нищо няма да питам аиде със здраве и успех

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ами не си уточнил, че нямаш срокове - и аз криво разбрах, че трябва да ги изместиш възможно най-скоро.

Щом е така, чакаш най-добре в края на зимата или ранна пролет - сега в момента, наистина е силно вероятно да ги заслабиш рисково.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Колега най хубаво ги премести март месец когато вече има пило и да убиеш майка при преместването да си произведат.Изчакваш да има поне 5 дена да са студени и да не са излизали пчелите и ги преместваш на новото място спокоен бъди няма да се върнат повече от 10-20 пчели.Ако си на зор сега да ги преместиш трябша да ги преместш на 5 км. поне за 10 дена и да ги върнеш на новото място.Ако няма къде да ги сложиш на 5 км. ги премести на новото място , на старото сложи един кошер с празни пити да съберш върналите се пчели на другия де им придай майка и ще си направиш и отводка която ще я преместш зимата,он тртия вариант ще ти отслаби кошерите.И питай каквото те интересува ,има хора който ще ти отговорим,а остави другите като им неизнаса да не четът и да не отговарят ,на сила никой ги некара.

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2012
    Какво е разстоянието,при което е сигурно,че пчелите няма да се върнат/минимално/.Трябва да закупя пчели,но се намират на 8км,дали ще имам проблеми?

Автор
    Регистриран
    21.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Змея
    Трябва да закупя пчели,но се намират на 8км,дали ще имам проблеми?
    Не

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Минималното растояние за преместване на кошери е 5 км. въздушно.Твоите със сигурност няма да се върнат на старото място.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз съм ги местил на 3 км въздушно по права линия и не са се връщали.

Минималното растояние за преместване на кошери е 5 км. въздушно.Твоите със сигурност няма да се върнат на старото място.
    Аз съм ги местил на 3 км въздушно по права линия и не са се връщали.
    Kak ги мерите тези разстояния......особено въздушните ?
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Страница 2 от 20 ПърваПърва 123412 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •