Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 19 от общо 19
    Наблюдател
    Регистриран
    04.07.2012
    Браво,Гена,страшен опит с рояци натрупа!!! Снимките са страхотни,жалко че не направихме и ние.Утре ще докладвам,как вървят при мен нещата.

Наблюдател
    Регистриран
    04.07.2012
    Извинете ме за профанския въпрос,но как вкарахте летящити пчели в кошера?!? До дупката ли го оставихте?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от kapanakova
    Извинете ме за профанския въпрос,но как вкарахте летящити пчели в кошера?!? До дупката ли го оставихте?
    Когато вкарахме далаците и майката в кошера и подпушихме от вътре през пода и те излязоха и се насочиха към входа на кошера, защото майката е там.
    Само връщащите се летящи пчели се трупаха на стария вход, който запушихме, но предполагам че до вечерта всички са влезли в кошера.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от Spens
    Евгени от това тичане с доброто си сърце по стари кошери ,подове и тавани да не си докараш троянски кон в пчелина? wink;
    Когато ходя на чужди пчелини, не ползвам собствени иструменти, предупреждавам колегите предварително. Който иска да му помогна, подсигурява було и инструменти. Скоро ходих при един колега в съседно село на моя пчелин и имаше в едно загинало семейство загинало пило и съм много внимателен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от chombe
    Тя ми е като къщичка за пчелина само, там не се живее другата година ще я бутам и ще си сложа сглобяема тип американска ,мястото е много диво но пък за пчеларстване е супер ,Гената е от малкото хора на тоя свят които са наистина готови да помогнат по всяко едно време,не крие нищо като повечето пенсии които се опитваха да ми помогнат с нищо wink; само да не взема да им изям хляба .От предната година съм пчелар зимата не ми издържаха 3 те кошера и пролетта си купих нови три с цели семейства , единия ми беше заложил закрити маточници искаше да се рои и той го раздели и направи още две семейства които в момента са до 8 рамки а са в ДБ10.От кошера който се опитваше да се рои изкарахме 20 кг мед tongueout; Гена да си жив и здрав благодаря ти
    Милен,
    благодаря за хубавите думи.
    Винаги можеш да разчиташ на мен. .... стига да има СТУДЕНА БИРА.....
    Бъди жив и здрав и ти и семейството ти и пчеличките ти.
    Успех.

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2012
    Пчеларски район
    милево.общ.садово обл.

в керпичена престроика има пчели

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Днес хванах рояк в Несебър пред главния вход на хотел Феста панорама ,точно в едно борче ,като храст високо 30 сантиметра в саксийник от една страна главен път за стария град от другите паркинг и входа на хотела ,на по 3 метра отстояние и зад хотела морето ЖЕСТООКО

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2013
    Пчеларски район
    Драгалевци
    Здравейте,ето и едно рояче на тротоар в Младост 4,което хванах вчера.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •