Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 55

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    27.09.2010
    а, къде са празните пити дето ще се пълнат с мед за центрофугата?

Наблюдател
    Регистриран
    08.12.2014
    Пчеларски район
    близо до Плевен
    Системата наистина е добра. Пробвана. Трябва обаче да се търси майката, което невинаги става бързо.

Наблюдател
    Регистриран
    19.01.2016
    Здравейте, Пчеларствам изцяло с Дадан блат 10р и ми се иска да опитам двумайчина система за пчеларстване,но основният ми проблем е че след акацията имам липа и слънчоглед.Идеята ми е преди рапица да подредя: плодник/ХР/магазини/ХР/плодник като преди това съм сложил мрежа за прополис поне 10-15 дена за обединяване на миризмата и непосредствено преди рапицата да заменя мрежата с вестник.възможно ли е така конфигурирания кошер да стои и след акацията или след пашата е желателно да се сложи плътна преграда.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от gmdbee Виж публикацията
    Здравейте, Пчеларствам изцяло с Дадан блат 10р и ми се иска да опитам двумайчина система за пчеларстване,но основният ми проблем е че след акацията имам липа и слънчоглед.Идеята ми е преди рапица да подредя: плодник/ХР/магазини/ХР/плодник като преди това съм сложил мрежа за прополис поне 10-15 дена за обединяване на миризмата и непосредствено преди рапицата да заменя мрежата с вестник.възможно ли е така конфигурирания кошер да стои и след акацията или след пашата е желателно да се сложи плътна преграда.
    Нямам много опит с двумайчините ама си мисля, че е по-добре на ранните паши да налиташ, а обединяването да го правиш на късните. И след последната да си изведеш най-отгоре пак ново семейство с млада майка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от vila
    а, къде са празните пити дето ще се пълнат с мед за центрофугата?
    Четвърти и пети корпус, може и още ако има паша!

Опита ми показва, че този метод е много ефективен, но има 2 съществени условия.
    1 Семейството трябва да е много силно.
    2 Времето трябва да е трайно топло.

Е,то ако в началото на слънчогледовата паша семейството не е силно и времето не е трайно топло - кога ще е такова....??? Предполага се че на слънчоглед отиват само силните....Слабаците се наказват със стационарна паша на плевели около базовия пчелин.... wink;

Прав си. Аз понеже го правя след акацията. Не се уточних. Извинявам се.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Къде мога да прочета повече за Пелетовата система имали някаква книга спецялно за нея
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Пелетовата система е описана в трета част на Интензивно пчеларство на Ангел Грънчаров.

Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •