Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 87

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Е,може и безкрай!

Наблюдател
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    лом1
    нещо чудно ли има

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Безкрайно не може. Ама пробвай тази година , ще видиш. Само през рапицата изграждат по 4-5 плодникови + в магазина още толкова.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Задължително ще пробвам,досега даже не съм си и помислял,че семейство може да изгради толкова пити .

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2010
    Здравейте колеги , аз работя с кошери Фарар и през рапичната паша едно семейство изгражда 10 бр. магазинни рамки на ДБ. и вече за акациевата паша започват да слагат мед в тях . Така за един сезон едно семейство при системата Фарар се изграждат от 35 - 40 рамки магазинни на ДБ.

Потребител
    Регистриран
    27.04.2011
    градят когато има температура то4но в момента нито градят нито нектар сабират и ако продалжи тоизи студ и в акацията ше е сащият филм

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Здравейте, купих отводки на 5 рамки, но пчелите са много и стоят по стените на кошерите,казах на пчелара който ми ги продаде че ще сложа веднага ВО да гради а той ми казва НЕ това е голяма грешка ще изтощиш пчелите и няма да може да ти презимуват нормално, ще ги умориш.Нищо не му отговорих но ми се стори много странно. Вие какво ще кажете правилно ли мисли или греши.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Абсолютни глупости, че от тези пчели , само майката ще презимува.
    Слагай по една основа до пилото от към топлата страна на втора позиция и слред 3-4 дни като я изградят я слагай в средата на гнездото и на нейно място слагай следваща основа и така докато изпълниш корпуса. Сега има паша и градят усилено. Ако няма паша - по 200 гр сироп през вечер.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Да.
    Дори забелязах вчера, че тези от нуклеусите, които цяла зима са ми на "ясла" (питки), тъй като на есен нямаха една килийка с мед в питите, вече започнали да подбелват питите и да правят мостове.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    bobi mitrev, аз не мисля,че греши. Напълно е възможно да познава вашия район малко по-добре отколкото ние във форума, предполагам, че си познава и пчелите. Аз затова ти казах да си изпросиш и по една празна пита /две е още по-добре, ама никой няма да ти даде/ бонус към отводката. Ако спре прашеца ще имаш ядове, а пък отсега трябва да мислиш за пролетта. Опитният пчелар винаги гледа да се застрахова малко и не разчита на оптимални природни условия, затова и никой не разширява след зимата с цял корпус ВО, колкото и да ни се иска. Между другото и у наше село отводки се правят с изградени пити, и на мен са ми помагали с пити когато е трябвало.
    Още малко инфо за градежа :
    http://www.farmer.bg/34138-Koga-pchelite-otdelyat-vosak

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •