Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 46
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Направо запчвай с 2-3 , че да трупаш опит. Първите 2-3 години ще ти минават всякакви мисли и идеи, но с времето ще олегнеш и няма да си толкова ентусиазиран. Не че нямя да имаш мерак, но няма да се хвърляш с главата напред. Хубаво си се ориентирал към ЛР.
    Успех.

Кошерът ти е много хубав!Поздравления!Послуша й съвета на Йорданов за капката на оттичане.Започнеш ли веднъж-няма връщане назад!Успех!

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    И крачката да са три пъти по високи!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Абе за кошерите от дядовците - всички казват, че ще бъдат пълни с болести..

Това не го вярвай много.Щом са успели да изкарат тая кофти зима,надали са болни,точно обратното,с естствени съпровителни сили,справящи се сами със заболяванията.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Сглобката трапецовидна или лястовича опашка или както и казват дърводелците.
    Преди време писах на колега , че искам кошерите да се изработват с качеството на стара антикварна мебел.Виждам, че не само аз имам високи изисквания.Като го направиш покажи го.Успех!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Владиславе, не се занимавай с щуротии, опсс, исках да кажа с отводки. От тях мед може да видиш догодина, ама колко нерви и проблеми ще ти направят да не ти говоря. Туй за болестите кой ти го казва? Дядките ако са наред с главата и краката обикновено имат перфектни пчели, болестите идват от някои от "промишлените" пчелини. Виждаш и по вашия район изскачат обяви за продан, вземай два-три дадана и май месец или юни ще вадиш мед. После работите полека-лека се нареждат от самосебе си.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Цитат Първоначално публикувано от Владислав
    17 години работих като дизайнер и нервите ми са в такова състояние, че ако не се махна от "големия град" след година ще съм в лудницата
    КОЛЕГА (много рядко използвам това обръщение) това чувство ми е до БОЛКА познато въпреки по-краткия ми стаж от 10 години, професионално съм се занимавал само с това.
    Поклон, че си устискал 17 години в тази лудница, въпреки че работата улисва и времето отлита.
    Имал съм много възможности да работя в София, но никога не съм се изкушавал от по-големите възможности, защото се знам, че тази среда няма да ми понесе. Дори и по-малкия град не ми понася, пък София... Много пъти и за по-дълги периоди съм се командировал и на практика съм преценил, че това не е за мен.
    Имаше момент в които до такава степен се бях вглъбил в работата, че не мислех за нищо друго и в следствие на това също бях стигнал до положение да се карам с всички за дребни неща.
    Четири батерии на фотоапарата заминаха от не използване, на другите неща за щастие не им пречеше бездействието.
    До сега ме е съхранило това, че участвам и в реализацията на проектите. Така си разнообразявам ежедневието, защото това динамично творене (на конвейер) и ”безпроблемните” клиенти е отвратително нещо. Добре, че последните година работата се по разреди :D
    Преди много години "избягах" от големия град. Въпреки, че е невъзможно да се скъса връзката нацяло. Но като имам работа само на компа съм си сред природата, пеят ми птички в двора и никои не ме занимава с проблеми. Другото нещо което ме е съхранило е постоянно увеличаващите се хобита. С времето някои отпадаха нацяло, други затихват в известна степен, появяваха се нови и така се отсяваха с времето...
    Ако не беше страстта ми към моторите да се друсам с адреналин и да човъркам нещо различно. Страстта ми към кучетата (Дого Аржентино) да обикалям гори и киноложки изложби. Риболова и сега пчелите. До сега щях да съм превъртял отдавна.
    За човек с творческа натура е задължително да се занимава с нещо ново което се прави с желание. Изчезне ли музата става страшно сложно да се твори.
    Пробвал съм се да се оставя и да се занимавам с друго, но и така не става. Идва време когато това нещо ти липсва ако си го правил с желание и от части е било и хоби. Истината е в умерената заетост и допълнителни занимания за развлечения.

Дизайна на кошера няма да го коментирам. Правилно си дал отсрочка от една година за него. През този период сам ще отсееш някои неща.

Успех в заниманието!

Наблюдател
    Регистриран
    26.03.2012
    Галине, мога само да се надявам да достигна идилията, която си успял да изградиш. И аз няма как да се отделя напълно от занаята, но съдружничката ми ще остане да се бори в Сф, а аз ще помагам от пчелина : )
    Трябваха ми години, за да загрея с какво си плащам партито в големия град. Не че няма да ми липсва, но цената не си заслужава.
    vladisss.com

Наблюдател
    Регистриран
    26.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Туй за болестите кой ти го казва? Дядките ако са наред с главата и краката обикновено имат перфектни пчели, болестите идват от някои от "промишлените" пчелини. Виждаш и по вашия район изскачат обяви за продан, вземай два-три дадана и май месец или юни ще вадиш мед. После работите полека-лека се нареждат от самосебе си.
    Звъних сигурно на 150 обяви, а си намерих само два кошера край Търново : ( Заради високата смъртност от тази зима всичко се разпродава бързо. Имам чувството, че ще навъртя пари за няколко кошера с пчелите, докато успея да си ги намеря..
    vladisss.com

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Защо не си вземеш отводки все пак? По този начин ще натрупаш ценен опит, как от отводка да развиеш силно семейство и ще преминеш през пълния цикъл на отглеждане на пчелите.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •