Здравейте колеги, имам един рой с млада майка, който съм настанил в преносното ми съндъче поради липса на инвентар. Понеже майката пронесе и изглежда много читав роя, ще го давам на един приятел ... Той ми донесе фараров кошер, та ви питам какъв е най-удачния вариант за прехвърляне. Това което съм намислил е да сложа двата корпусна един върху друг на фарара и да отместя преносното сандъче в страни. След това слагам една медова рамка дадан блат в двата корпуса с пчелите като първа. После предварително наредени две фарарни рамки една над друга, после друга пита с яйца/пило и после 2 фарарови рамки една над друга. ... Ще прехвърля само една медова пита и 2 рамки с яйца и пчелите .... Ще сложа и една дадан блатова преградна дъска. и после ще разширявам с магазинни рамки само.... А като се запечата дадан - блатовото пило, ще го изместя като последни рамки и като се излюпи, ще махна дадан блатовите и ще слагам фарарови ... И ще доизтръскам всичките пчели във фароровия кошер, който ще заеме точно мястото на преносното сандъче както е било.

Става ли така ? Нещо което да внимавам да не объркам ?